În data de 9 aprilie este sărbătorită Ziua Internaţională ASMR (#ASMRDay). ASMR este acronimul de la „autonomous sensory meridian respons” – răspunsul meridianului senzorial autonom şi este o experienţă subiectivă a unei stări de euforie, declanşată de obicei de expunerea la anumite sunete sau imagini, fiind caracterizată de o combinaţie între sentimente pozitive şi o senzaţie distinctă de furnicături pe piele, ce începe de obicei la nivelul scalpului şi se deplasează în jos pe partea din spate a gâtului şi a segmentelor superioare ale coloanei vertebrale.
ASMR îi poate ajuta pe cei care suferă de sindrom post-traumatic, anxietate, depresie şi insomnie şi în general pe toţi cei care au nevoie de relaxare. Această practică a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani datorită modului unic în care abordează relaxarea şi a reacţiilor aproape inexplicabile pe care le provoacă în oameni.
Ziua Internaţională ASMR este dedicată ajutării oamenilor să înţeleagă despre ce este vorba în practica ASMR şi care sunt efectele ei asupra organismului.
Această zi îşi are originea în 2012, în urma unei conversaţii începute de creatorul de conţinut video KellyMSAutumnRed, care a dorit să aleagă o zi pentru a sărbători practica ASMR. Ea, alături de alţi creatori de conţinut video au pus bazele Zilei Internaţionale ASMR în scopul de a explica modul în care practica ASMR îi poate ajuta pe oameni.
Primele discuţii despre această practică au apărut în spaţiul public pe forumul SteadyHealth încă din 2007, iar prima persoană care a început popularizarea sa a fost WhisperingLife, un creator YouTube. Începând de acolo, industria medicală a început să publice studii despre ASMR şi a devenit o activitate pe care mulţi o practică în vederea relaxării şi calmării.
Vă prezentăm un video ASMR care ajută la relaxare şi vă poate ajuta să adormiţi.