Ziua Culturii Naţionale sărbătorită în Arhiepiscopia Târgoviştei

Ziua Culturii Naţionale sărbătorită în Arhiepiscopia Târgoviştei

Manifestări dedicatei Zilei Culturii Naţionale au avut loc, miercuri, la Târgovişte la biblioteca judeţeană şi la Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aur.

”Ziua Culturii Naţionale este un moment de celebrare a excelenţei româneşti, de rememorare a ceea ce înaintaşii noştri au făcut pentru înnoirea noastră spirituală şi culturală, dar şi un moment în care putem aprofunda rolul pe care fiecare din noi trebuie să îl avem în opera de apărare a valorilor noastre româneşti şi creştine, precum şi pentru promovarea identităţii noastre naţionale”, este mesajul trimis cu prilejul acestei zile de arhiepiscopul Târgoviştei, Nifon.

zi-cultura-arhiepiscopie-v2

Sărbătoarea a fost omagiată şi în cadrul Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgovişte, prin intermediul unor manifestări, ce au cuprins un moment ştiinţific, în care s-au evidenţiat trăsăturile principale ale vieţii, activităţii şi operei poetului, publicistului şi prozatorului Mihai Eminescu, dar şi a legăturii dintre cult şi cultură, reliefându-se aportul Ortodoxiei româneşti la edificarea culturii noastre naţionale. De asemenea au fost recitate poezii ale lui Eminescu şi au fost interpretate cântece cu versuri din opera marelui poet, de către Corul Seminarului.

error: Conţinut protejat !!