Zeci de turişti înzăpeziţi cu maşinile pe DJ 714 vineri noapte, sâmbătă drumul e blocat de copaci căzuţi

Zeci de turişti înzăpeziţi cu maşinile pe DJ 714 vineri noapte, sâmbătă drumul e blocat de copaci căzuţi

Drumul către zona montană a judeţului Dâmboviţa a fost un coşmar petru turişti în acest weekend. Vineri seara zeci de maşini au rămas înzăpezite în zona Sanatoriului Moroeni, iar sâmbătă drumul a fost blocat de copaci căzuţi.

DJ 714 este singura cale de acces spre zona Padina-Peştera, după ce DJ 713 a fost închis din cauza căderilor de zăpadă şi a pericolului de avalanşe.

”Din cauza căderilor mari de zăpadă de azi-noapte (vineri noapte, n.r.) mai multi arbori au căzut şi au blocat drumul DJ 714 Padina. La acest moment se acţionează pentru deblocarea drumului. Recomandăm turiştilor, dar şi persoanelor care se afla în zona Padina sa nu se deplaseze pe acest sector de drum, întrucât riscă să rămână blocaţi. Va vom informa în continuare cu toate detaliile referitoare la starea drumului”, a precizat IPJ Dâmboviţa.

Circa 60 de turişti rămaşi înzăpezişi cu maşinile pe DJ 714 în zona Sanatoriului Moroieni au fost ajutaţi, vineri seara, de jandarmi şi salvamontişti să ajungă la Peştera.

Pentru a putea merge cu maşinile pe drumul înzăpezit a fost nevoie ca utilaje de deszăpezire să însoţească autoturismele turiştilor.

”Aproximativ 60 de turişti care se deplasau cu 20 de autovehicule au fost sprijiniţi de jandarmii montani de la posturile Zănoaga şi Peştera,  salvamontişti, poliţistul de la Postul Alpin Padina şi lucrătorii LDP (Lucrări Drumuri şi Poduri, n.r.) Dâmboviţa pentru a ajunge în siguranţă la Peştera, după ce au rămas înzăpeziţi în zona sanatoriului Moroeni, DJ 714 Moroeni-Peştera”, precizează Jandarmeria.

Acţiunea s-a încheiat vineri seara la ora 22.15, dupa opt ore de la solicitarea ajutorului. În momentul de fata, turiştii au ajuns la unităţile de cazare din zona montană.

error: Conţinut protejat !!