Site icon stiriDB

Zeci de spectacole la Festivalul Babel, în perioada 16-21 iunie

Festivalul Babel va avea loc în perioada 16-21 iunie. Este la a patra ediţie, iar tema festivalului este ”vorbirea”. Participă 36 de naţionalităţi.

”Este pentru prima dată când ştiu sigur că, cel puţin pentru cinci zile, Târgovişte este capitala culturală a României. Vă spun acest lucru cu toată siguranţa. Între 16 şi 21 iunie îi aşteptăm pe toţi iubitorii de artă, de cultură, de frumos, de experienţe să vină la Târgovişte pentru a fi martorii unui eveniment cu o conotaţie internaţională”, a precizat primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga.

Locaţiile unde se ţin spectacolele din festival sunt Teatrul Tony Bulandra, Parcul Chindia, centrul vechi al municipiului Târgovişte, Curtea Domnească, Teatrul de Păpuşi, Teatrul de Vară, Căminul Matei Voievod, Clubul Studenţilor.

”Tema de acest an a festivalului este „Vorbire” – am reunit artiști vorbitori ai unor limbi neobișnuite, fie datorită distanței geografice față de România (limba persană), fie din pricina rarității în sine (limba poporului Saami, limba Mapadungu etc.), în încercarea de a crea primul festival dedicat unor minorități lingvistice, atât ca limbaj uzual, cât și în sensul limbajului artistic”, susţin organizatorii festivalului.

Bugetul festivalului este de 500.000 de lei, bani alocaţi de Consiliul Local Târgovişte. Organizator al festivalului este Teatrul Tony Bulandra.