Site icon stiriDB

Zeci de amenzi pentru staţionare sau oprire în zone interzise, date de Poliţia Locală Târgovişte

parcare-amenda

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulație Târgovişte au dat, de la începutul anului, 86 de amenzi şi 141 de avertismente. Valoarea totală a amenzilor este de 21.668 lei.

Serviciul Circulație din cadrul Poliției Locale Târgoviște informează conducătorii auto că pe strada Calea Domnească, în zona Școlii Ioan Alexandru Brătescu-Voinești (Școala nr.2), sunt amplasate indicatoare de interzicere „STAȚIONAREA INTERZISĂ”. Conducătorii auto pot opri în zonă maximum 5 minute, dar nu pot staționa.

”Facem aceste precizări deoarece există nenumărate cazuri în care șoferii staționează și încalcă prevederile legale”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Târgovişte.

De altfel în zona şcolilor din Târgovişte se crează ambuteiaje la orele începerii şi finalizării cursurilor deoarece părinţii vin cu maşinile să lase sau să ia copii de la şcoală şi opresc în faţa intrării în unitatea de învăţământ.

Poliţia Locală Târgovişte mai informează că „este interzisă oprirea voluntară a vehiculelor în intersecții, inclusiv cele cu circulație în sens giratoriu, precum și în zona de preselecție unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanță mai mică de 25 de metri de colțul intersecției”.

Poliţiştii dau ca exemplu conducători auto care au staționat în mijlocul intersecției străzilor Calea Domnească și Gimnaziului din Târgovişte.