Site icon stiriDB

Vreme schimbătoare în mini-vacanța de 1 Mai; nu lipsesc intervalele cu soare, dar și cele cu ploi

Mini-vacanța de 1 Mai va veni cu o vreme schimbătoare la nivelul întregii țări, în sensul că nu vor lipsi intervalele cu soare și temperaturi plăcute, dar nici cele cu ploi, a declarat, miercuri, Gabriela Băncilă, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

La Târgovişte, de 1 mai, cerul va fi parţial noros, iar temperaturile se vor situa între o minimă de 8 grade Celsius şi o maximă de 18 grade Celsius.

„Vremea din această perioadă de mini-vacanță va fi una schimbătoare, în sensul că nu vor lipsi intervalele cu soare și temperaturi plăcute, dar nici cele cu ploi. Pentru ziua de 1 Mai, adică vineri, se anunță o vreme plăcută din punct de vedere termic, cu temperaturi specifice acestei perioade — anume cu 16 grade în Delta Dunării și în partea de est a Transilvaniei, până la 25 de grade în extremitate sudică a Munteniei și a Olteniei. De asemenea, vom avea în jur de 23 de grade în Capitală, în timp ce pe litoral vor fi cam 18-20, chiar 21 de grade. La munte, în stațiuni, sunt așteptate temperaturi situate între 13 și 16 grade’, a precizat Gabriela Băncilă, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Potrivit specialistului ANM, deși ziua de 1 Mai se anunță una destul de frumoasă, vor apărea și câțiva nori ce se vor dezvolta în zona centrală a Dobrogei, poate și pe la munte.

„Acești nori vor aduce ploi de scurtă durată, în special după orele prânzului. Este posibil să se înnoreze și în zona litoralului, iar vântul să transporte câțiva nori de ploaie. Per total, ziua de vineri va fi una destul de frumoasă, din care nu vor lipsi ploile de scurtă durată mai ales după-amiaza, pe arii destul de restrânse, la munte, în partea centrală a Dobrogei și prin zona Moldovei. Pe litoral, înnorări după orele prânzului, în jurul orei 14,00 — 15,00, și posibil câțiva stropi de ploaie. După aceea va reveni soarele, iar vântul nu va pune probleme’, a subliniat meteorologul de serviciu al ANM.

În ceea ce privește ziua de duminică, datele relevă că vremea se va ameliora semnificativ în comparație cu ziua anterioară, iar temperaturile vor fi destul de ridicate, respectiv în jur de 23 de grade în Capitală și între 18 și 21 de grade pe Litoral.