Vrei sa te mentii mereu in forma? Afla cum scapi de kiogramele in plus!

Una dintre cele mai intalnite rezolutii pe plan personal este cea de a face mai mult sport, decizie frecvent abandonata. Fie ca vrei sa slabesti sau doar sa te mentii la greutatea pe care o ai deja, este important sa adopti cateva obiceiuri simple, care sa te motiveze sa urmezi o dieta alimentara sanatoasa si sa iti respecti planul de exercitii. Primul lucru pe care te sfatuiesc specialistii sa il faci dupa ce ai luat o astfel de decizie este sa te misti, pur si simplu, alegand sa mergi pe jos ori de cate ori se iveste ocazia. Poti, de asemenea, sa renunti la scarile rulante sau la lift. Iar daca mersul pe bicicleta ti se pare irealizabil, atunci poti opta pentru una electrica. Gasesti aici o oferta de biciclete electrice de la Dbsolar, perfecta daca doresti sa te deplasezi rapid prin oras. Pe piata se gasesc biciclete electrice atat de dimensiuni mai mici, fiind foarte practice daca vrei sa te deplasezi cu ele zilnic, la munca. De asemenea, se gasesc si modele sport, cu un cadru mai greu. Poti sa vezi mai multe detalii despre ele direct pe site.

Iata cateva metode care iti vin in ajutor, pentru a-ti respecta planul cu mai multa usurinta:

  1. Fixeaza-ti obiective usor de realizat

Pentru inceput, nu incerca sa iti promiti ore intregi de sport pe zi sau recorduri extraordinare in reducerea kilogramelor in plus. Daca ultima activitate de sport la care ai participat a fost acum foarte mult timp, e inutil sa te gandesti ca acum vei participa direct la un maraton. Tine cont de starea fizica a organismului tau si ia-o usor. Poti incepe prin a alerga maxim 20 de minute pe zi, iar apoi, treptat, sa urci timpul de alergare. Jogging-ul este indicat inclusiv pentru o stare mentala mai buna si ajuta la concentrare. Doua sesiuni de alergare pe saptaman sunt suficiente pana cand organismul tau se obisnuieste si capata mai multa rezistenta.

  1. Alege sportul in functie de corpolenta ta

La fel cum toate kilogramele in plus s-au asezat in timp, va fi nevoie de timp pentru a le da jos. Cand faci efort fizic, supragreutatea va brusca muschii si articulatiile, aparand riscul de accidentare. Incepe antrenamentele cu o gimnastica usoara, pentru a le da articulatiilor timp sa isi recupereze modalitatea si rezistenta. Inotul este si el un sport foarte bun, cu un impact mic asupra articulatiilor si coloanei vertebrale. De altfel, este cel mai sanatos tip de miscare si poate fi practicat zilnic, fara probleme.

  1. Daca optezi pentru mersul la sala, ai grija la antrenor

Poate ca o admiri pe prietena ta mai supla, care merge zilnic la sala si se antreneaza in cele mai in tendinte tinute fitness, insa daca aceasta te invita sa va antrenati impreuna, ar fi mai bine sa o refuzi politicos. Nivelul ei de pregatire este mult mai mare, iar tu, pentru inceput, ai nevoie de un anumit tip de antrenament . Daca vei incerca sa tii pasul cu ea, va fi frustrant pentru ambele parti. Poti opta, insa, pentru antrenamente de grup, unde nivelul de pregatire este mediu, deci te poti adapta destul de repede.

  1. Alterneaza – Fa sport si acasa, nu doar la sala

Daca nu vrei sa investesti in aparate de fitness acasa, poti sa faci sport si fara ele. Poti face abdomen pe covor sau flotari sprijinindu-te de perete. Iar daca intr-adevar ti-ai facut un abonament la o sala de sport, foloseste-l! Partea cea mai grea a antrenamentului la sala este defapt datul jos din pat si mersul pana la sala. Odata ajuns acolo, pofta de miscare ve veni imediat.

Nu uita ca, daca ai luat decizia de a urca scarile, de a face jogging in parc sau de a merge la sala, asta nu inseamna ca dupa fiecare activitate te poti rasplati cu o prajitura. Este absolut necesar sa ai o alimentatie corespunzatoare, daca vrei sa scapi de kilogramelor in plus.

error: Conţinut protejat !!