Vladu: Ţuţuianu şi Stan să demisioneze cu directorii Companiei de Apă/Ţuţuianu: E atât de prost!

tutuianu-vladu-compania-apa

Copreşedintele PNL Dâmboviţa, deputatul Iulian Vladu le-a cerut, miercuri, demisia primarului Târgoviştei şi a preşedintelui CJ Dâmboviţa împreună cu directorii Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa (CATD).

Reacţia preşedintelui CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a fost una jignitoare la adresa parlamentarului liberal: ”e atât de prost!”.

”Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița este imaginea falimentului administrației PSD, patronate de Țuțuianu Adrian. Scandalul declanșat de președintele Consiliului Județean și de primarul interimar al municipiului Târgoviște, care în ultimele zile solicită pe tonuri înalte demisia conducerii CATD, nu este decât o petardă publică răsuflată, menită să salveze ce se mai poate din imaginea unei administrații  incompetente și necredibile. Țuțuianu Adrian și Stan Cristian trebuie să-și prezinte de urgență demisiile, împreună cu directorii și Consiliul de Administrație al Companiei de Apă, pentru că și-au asumat în solidar conducerea și dezastrul din această instituție. Dâmbovițenii își amintesc, cu siguranță, cum președintele Consiliului Județean impunea directori și membri ai Consiliului de Administrație, în cadrul unui joc politic nedemocratic și netransparent. Țuțuianu și Stan sunt, așadar, direct responsabili de corecțiile de zeci de milioane de lei primite de Compania de Apă și de pierderea și compromiterea celui mai mare proiect cu fonduri europene pe care l-a accesat județul”, se arată într-un comunicat al PNL Dâmboviţa, semnat de copreşedintele organizaţiei Iulian Vladu.

Reacţia preşedintelui CJ Dâmboviţa a venit înt-o conferinţă de presă.

”Asistăm la gargară politică din partea unui individ care nu a înţeles nimic! E atât de prost încât nu poată să înţeleagă nimic din ceea ce ţine de Compania de Apă şi din fondurile europene. Nivelul lui este la cel mult de primar al unei comune cu maxim 1.000 de locuitori, nu de deputat în Parlamentul României”, a spus Ţuţuianu.

Primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan, a replicat cu argumente clare ce ţin de corecţiile financiare, subliniind că 20 de milioane de lei (200 de miliarde de lei vechi) reprezintă corecţia dată din cauza procedurilor de achiziţie din anul 2010.

”Corecția de 20,4 milioane lei a fost aplicată din cauza faptului că autoritatea contractantă a utilizat în fișa de date a achiziției criterii de calificare și selecție considerate restrictive, astfel încât a fost îngrădită participarea altor posibili ofertanți, care ar fi putut implementa contractul. Fișa poartă data de 1 octombrie 2010 și semnătura lui Radu Vasilescu, director general al companiei la vremea respectivă, o vreme când societatea era supusă PDL-ului domnului Vladu. Ori să vii acum și să predai lecții de moralitate și bună administrație e chestie de ipocrizie și dezgust”, a spus primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

Acesta a adăugat că dacă nu vor fi recuperaţi în instanţă banii din corecţia financiară vor fi acţionaţi în instanţă membrii Consiliului de Administraţie al Companiei de Apă din perioada licitaţiei.

”Apropo de ce a spus domnul Vladu, cred că nu este lipsit de interes ca, în calitate de acționar majoritar, în situația în care acea corecție nu va fi rezolvată în instanță, să recuperăm suma de bani de la membrii Consiliului de Administrație în funcție la momentul licitației, așa cum este menționat în actul de constatare și de aplicare a corecției financiare (…). Cred că asta este o modalitate corectă de abordare a problemei și îl felicit pe domnul Vladu pentru inspirația pe care a avut-o”, a precizat Cristian Stan.

error: Conţinut protejat !!