Vlad Miriţă: Ne bucurăm că publicul a primit bine spectacolul medieval Dracula de la Târgovişte

mirita-jianu-dracula-03

Tenorul târgoviştean Vlad Miriţă, cel care l-a interpretat pe Căpitanul Corbea în spectacolul medieval Dracula, de sâmbătă de la Curtea Domnească Târgovişte, a declarat că spectacolul a fost făcut ca un film şi a adăugat că se bucură că a fost bine primit de public.

Spectacolul a făcut parte din Festivalul Medieval Dracula ce a avut loc la Târgovişte în perioada 16-21 iunie.

GALERIE FOTO FESTIVAL DRACULA 2015

”E un spectacol foarte complex. E un spectacol făcut ca un film, numai că la film ai mai multe duble, iese ceva prost te opreşti şi mai filmezi o dată. Aici e ‘one shot’, ai dat play şi nu ştii ce se întâmplă. Întotdeauna sunt emoţii, oricât de bine te-ai pregăti, lucrăm cu oameni, lucrăm cu cai. Ne bucurăm că s-a terminat cu bine, că publicul a primit bine spectacolul, ne bucurăm că nu a plouat, pentru că astăzi a plouat la jumătatea zilei. Dumnezeu a fost cu noi şi toate au ieşit cum trebuie”, a declarat Vlad Miriţă, după spectacol.

Întrebat dacă se pregăteşte de pe acum pentru ediţia de anul viitor a festivalului acesta a răspuns ”suntem pregătiţi, numai autorităţile să fie dispuse să investească în continuare în istoria locului şi de fiecare dată suntem onoraţi să fim prezenţi, mai ales că eu sunt târgoviştean, o fac întotdeauna în primul rând cu inimă şi apoi pun şi restul: timp şi toate celelalte”.

mirita-jianu-dracula-06

Spectacolul medieval ”Dracula – reevocarea unor momente din viaţa marelui voievod Vlad Ţepeş” a fost realizat de trupa de cascadori Lupii Albi.

Cei prezenţi au putut urmări lupte corp la corp, au putut vedea cum au fost traşi în ţeapă hoţi la ordinul domnitorului valah, un turnir, al cărui câştigător a fost „cavalerul fără nume”. Cascadorii de la Lupii Albi, pe lângă săbii şi costume, au impresionat şi prin interpretarea în scenele de luptă şi folosirea mai multor cai pentru a reda cât mai fidel scenele de luptă.

Garda cetăţii, ateliere medievale, târg al meşterilor, concerte la Curtea Domnească au mai făcut parte din Festivalul Dracula de la Târgovişte. Joi a avut loc, chiar lângă Turnul Chindiei, un concert al trupei ”Pasărea Rock”, iar vineri seara a concertat formaţia târgovişteană de heavy metal Trooper. Spectacolul medieval ”Dracula – reevocarea unor momente din viaţa marelui voievod Vlad Ţepeş” a avut loc, sâmbătă seara.

Este a doua ediţie a festivalului, iar administraţia locală vrea ca evenimentul să devină un brand al Târgoviştei.

Organizatorii Festivalului Dracula sunt Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, iar bugetul evenimentului este de 410.000 de lei.

mirita-jianu-dracula-05

error: Conţinut protejat !!