Site icon stiriDB

Viorica Dăncilă, la Târgovişte: Voi lucra cu miniştrii pentru soluţii ca România să devină un loc din ce în ce mai atractiv pentru investiţii

Hisilicon K3

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, în cadrul vizitei efectuată la şantierul de la Ulmi, unde Arctic construieşte cea mai mare fabrică de electrocasnice din sud-estul Europei, că, împreună cu miniştrii din Cabinet, caută soluţii ca România „să devină un loc din ce în ce mai atractiv pentru investiţii”.

”Este un eveniment important, nu numai pentru judeţul Dâmboviţa, este un eveniment important pentru întreaga ţară, pentru că acest lucru arată deschiderea pe care o au investitorii pentru a investi în România şi faptul că Guvernul Coaliţiei PSD-ALDE sprijină, prin ajutoarele de stat, aceste investiţii. Sper ca această primă investiţie la care particip şi care, aşa cum am spus, este foarte importantă, atât din punct de vedere a relaţiilor româno-turce (…), dar şi din punct de vedere al economiei, al creării de noi locuri de muncă, al producţiei care are loc în România, (…) dă un start mai multor investiţii, atât în judeţ – şi spun acest lucru pentru că voi mai participa şi la alte întâlniri în judeţ – arată implicare din partea autorităţilor locale de a crea condiţiile investiţiilor de aici”, a precizat premierul.

Dăncilă a adăugat că, prin astfel de vizite în teren, are oportunitatea de a discuta cu investitorii şi a cunoaşte problemele întâmpinate de aceştia.

”În acelaşi timp, îmi oferă oportunitatea de a cunoaşte obstacolele care stau în calea investiţiilor în România, atât pentru investitorii români, cât şi pentru cei străini. Aşa cum am menţionat încă de la învestitura mea, voi susţine investiţiile în România, voi lucra împreună cu echipa de miniştri pentru a găsi soluţii pentru ca România să devină un loc din ce în ce mai atractiv pentru investiţiile româneşti şi investiţiile străine”, a mai spus Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă efectuează, joi, o vizită în Dâmboviţa, la mai multe societăţi comerciale, precum şi la şantierul „Arctic” de la Ulmi. La sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, premierul se va întâlni cu autorităţi locale, primari, parlamentari, iar la sediul Arhiepiscopiei Târgovişte, are o întrevedere cu arhiepiscopul şi mitropolitul Nifon. La vizita în Dâmboviţa, Viorica Dăncilă este însoţită de miniştrii Rovana Plumb, Lucian Şova şi Eugen Orlando Teodorovici.