Site icon stiriDB

Victor Ponta participă, marţi, la o inaugurare în campusul Universităţii Valahia Târgovişte

UPDATE 24 februarie  Premeirul Victor Ponta nu a mai participat la inaugurarea campusului universitar (aşa cum a anunţat iniţial Universitatea Valahia). Au fost prezenţi miniştrii Educaţiei, Agriculturii şi Fondurilor Europene.

O clădire în care vor funcţiona trei facultăţi de inginerie în campusul Universităţii Valahia din Târgovişte va fi inaugurată, marţi, de la ora 14.00, în prezenţa premierului Victor Ponta.

Cele trei facultăţi sunt: Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației, Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor și Facultatea de Ingineria Materialelor și  Mecanică.

”Evenimentul va avea loc începând cu ora 14.00, în prezența premierului Victor Ponta și a ministrului Educației și Cercetării Științifice Sorin Cîmpeanu. Vor mai participa, pe lângă membrii comunității academice și studenți, parlamentari dâmbovițeni, autorități locale, reprezentanți ai societății civile și ai mediului de afaceri. Spațiile de învățământ au fost realizate la cele mai înalte standarde de calitate și sunt adaptate procesului educațional, cuprinzând cinci amfiteatre, 40 de săli de curs, seminar și alte activități didactice, 50 de laboratoare și o bibliotecă. Aici își vor desfășura activitatea aproximativ  2000 de studenți și 150 de cadre didactice și personal auxiliar”, se arată într-un comunicat al Universităţii Valahia Târgovişte.

Clădirea are o suprafață de peste 9.600 de metri pătraţi, este situată în Campusul universitar, Aleea Sinaia, nr. 13.

”Este prima investiție inaugurată după Revoluție într-un campus universitar nou. Lucrările de construcție au fost demarate în anul 1998 și au fost finanțate din fonduri guvernamentale și din bugetul propriu”, se mai arată în comunicatul Universităţii Valahia Târgovişte.