Site icon stiriDB

#parlamentare2016 Vicepreşedinte PSD Dâmboviţa, despre scandalul ordinii pe liste la parlamentare

Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa Fănuţ Costea s-a referit, joi, în conferinţa de presă a organizaţiei judeţene de partid, la reacţiile create de ordinea pe listă a candidaţilor la alegerile parlamentare din acest an.

În presa locală au apărut diferite informaţii legate de un scandal în PSD Dâmboviţa pe acest subiect, s-a vorbit despre vociferări ale unor primari, despre nemulţumiri legate de numărul mare de femei de pe listă şi la o demisie anunţată şi retrasă ulterior a unuia dintre candidaţi, după votul obţinut la conferinţa judeţeană extraordinară a PSD Dâmboviţa, de la sfârşitul lunii septembrie.

Întrebat dacă este scandal în PSD Dâmboviţa pe tema ordinii pe listă la parlamentare, vicepreşedintele PSD Dâmboviţa Fănuţ Costea a răspuns ”nu”, fără a face alte comentarii.

Listele de candidaţi au fost validate la Conferinţa Judeţeană Extraordinară a partidului din luna septembrie. În cadrul acestui for, cei 800 de delegaţi ai partidului au votat şi ordinea pe liste. Astfel, la Senat, candidaţii, în ordinea votată, sunt: Adrian Ţuţuianu, Titus Corlăţean, Alexandru Oprea, Luisa Greaca, iar la Camera Deputaţilor: Leonardo Badea, Corneliu Ştefan, Rovana Plumb, Carmen Holban, Claudia Gilia, Oana Vlăducă, Gabriel Sandu, Marian Ţachianu, Alin Manole.

Eu cred că în foarte bună măsură aceea va fi ordinea pe listă. Aceia vor fi candidaţii (…). Ne propunem să obţinem cinci deputaţi şi doi senatori”, a spus secretarul executiv al PSD Dâmboviţa, Alexandru Oprea, la prima conferinţă de presă a organizaţiei judeţene de partid de după conferinţa extraordinară.