Site icon stiriDB

Ursul prins în gard la Bezdead a fost tranchilizat

urs2

Ursul prins în gard vineri dimineaţa, în imediata apropiere a şcolii din Bezdead, judeţul Dâmboviţa, a fost tranchilizat în cursul după amiezii, urmând să fie dus şi eliberat în pădure, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa.

Elevii şcolii din Bezdead au stat în clase, pentru a nu fi în pericol în cazul în care ursul ar fi scăpat din gardul în care era prins.

Reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa au declarat, pentru AGERPRES, că s-a întârziat tranchilizarea animalului din cauză că specialistul instituţiei care trebuia să se ocupe de acest lucru era plecat din judeţ.

”În primul rând ne-a anunţat târziu, colegul care avea armă şi care era echipat pentru aşa ceva este la un seminar, nu este în judeţ şi a trebuit să luăm legătura cu alt coleg”, a explicat, pentru AGERPRES, directorul adjunct al DSVSA Dâmboviţa, Marius Bucur.

Nicio persoană nu a fost rănită de animal, iar ursul se pare că s-a prins singur în gard, nefiind o tentativă de braconaj.

La faţa locului s-au deplasat, de la momentul anunţării incidentului, poliţişti, reprezentanţi ai DSVSA Dâmboviţa şi vânători.

S-a mai întâmplat ca, în special în lunile septembrie şi octombrie, în zone de deal şi munte din judeţul Dâmboviţa urşii să iasă din pădure şi să meargă în gospodării sau livezi în căutare de hrană.