Urmeaza sa te muti intr-un apartament vechi? Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a-l schimba complet!

Prima locuinta este extrem de importanta, in special pentru familiile tinere care se afla la inceput de drum. Chiar daca in Romania este destul de greu sa iti achizitionezi un apartament sau o casa, reusita vine ca rezultat al multiplelor sacrificii, insa acestea nu se termina aici. Dupa etapa cumpararii, urmeaza cea a renovarii, care trebuie facuta foarte minutios, pentru ca nu stii niciodata ce probleme pot aparea in cazul instalatiei electrice, al termoizolarii, al tevilor si al elementelor sanitare din baie si bucatarie. 

Iata pasii esentiali unei renovari ca la carte!

  1. Slefuieste toti peretii

De cele mai multe ori, la achizitionarea unui apartament intr-un bloc vechi, cunosti deja faptul ca acolo au locuit diferite familii, fiecare amenajand apartamentul dupa bunul plac si dupa moda anilor respectivi. Tocmai din aceasta cauza, este foarte posibil sa te confrunti cu un interior extrem de inestetic si neingrijit. Dupa ce ai curatat apartamentul, incepe sa renovezi locurile care prezinta mucegai, iar cu ajutorul unei masini de slefuit pereti de la MagnetCenter, decojeste lavabila deja existenta, niveleaza peretii si ofera-le un aspect uniform. Este important sa folosesti materiale de calitate si, de ce nu, sa apelezi la un mester specialist.

  1. Regandeste spatiul camerelor

Odata ce ti-ai achizitionat propria casa, poti sa modifici anumiti pereti, sa le schimbi locul, sa ii darami sau sa construiesti altii. Totusi, trebuie sa tii cont ca acest lucru este destul de greu, pentru ca, in cazul blocurilor vechi, vei avea nevoie de multe aprobari. Aceasta procedura trebuie facuta de un inginer constructor, pentru a elimina riscurile de prabusire a anumitor grinzi de sustinere

  1. Verifica si schimba instalatiile sanitare

Inainte de a te apuca sa renovezi, verifica toate tevile si cablurile din casa, pentru a le schimba in conformitate cu standardele actuale. Cea mai sigura varianta este sa schimbi toate instalatiile sanitare. Chiar daca aceasta procedura poate reprezenta un cost suplimentar, este o alegere care iti va fi de folos pe o perioada lunga de timp. Pentru a ridica un apartament vechi la normele dupa care se construiesc cele de astazi, monteaza o centrala termica ca sa eviti eventualele disconforturi cu privire la caldura si apa calda. De asemenea, poti apela si la incalzirea prin podea, mai ales daca ai in familie copii mici, care petrec foarte mult timp pe jos. 

  1. Decoreaza apartamtentul 

Dupa ce ai pus la punct toate aspectele care tin de structura si siguranta apartamentului, este momentul sa te apuci de designul interior. Acum iti poti lasa imaginatia sa iasa la iveala. Opteaza pentru un stil care sa te reprezinte si pentru decoratiuni care sa ofere interiorului un aer cat mai familiar. Daca dispui de o casa cu o bucatarie mica, exista cateva trucuri pe care le poti aplica pentru a oferi senzatia de spatiu luminos si aerisit. 

Asadar, daca te-ai hotarat sa te muti intr-un apartament aflat intr-un bloc vechi, tine cont de sfaturile de mai sus si apeleaza cu incredere la specialistii experimentati in renovari. In  functie de bugetul pe care il ai, opteaza pentru materiale de calitate care sa corespunda nevoilor tale. 

Sursa foto: Shutterstock.com

error: Conţinut protejat !!