UNPR Dâmboviţa: Drumul Babelor trebuia finalizat acum doi ani; constructorul pare protejat al CJ

UNPR Dâmboviţa: Drumul Babelor trebuia finalizat acum doi ani; constructorul pare protejat al CJ

Preşedintele UNPR Dâmboviţa, Dumitru Miculescu, a criticat, într-o conferinţă de presă, administraţia judeţeană, făcând referire la Drumul Babelor şi la firma care efectuează lucrarea, CAST, despre care a spus că ” pare protejată de actuala conducere a Consiliului Județean Dâmbovița”.

”Nu e de mirare că administraţia condusă de Cristi Stan şi Adrian Ţuţuianu înregistrează mari sincope în realizarea proiectelor promise, care ar fi trebuit să realizeze un confort sporit dâmboviţenilor”, a spus preşedintele UNPR Dâmboviţa, Dumitru Miculescu.

Acesta s-a referit la Drumul Babelor.

”Drumul Babelor, drumul din munte, ar fi trebuit să fie finalizat în urmă cu doi ani, fapt care nu s-a întâmplat nici până acum, în luna octombrie 2015. Acesta este un proiect gestionat de Consiliul Județean Dâmbovița. Din luna mai și până acum, Consiliul Județean anunță că drumul e închis pentru, montarea unor elemente de siguranță a circulației. Cred că nu e o coincidenţă că această lucrarea este realizată de aceeaşi celebră firmă care a lăsat în paragină proiectul centurii municipiului Târgovişte şi anume firma CAST din Băicoi, judeţul Prahova”, a precizat Miculescu.

”Firma pare protejată de actuala conducere a Consiliului Județean Dâmbovița, în condițiile in care atunci când își dorea mandatul, dar si după ce s-a văzut pe scaunul calduț de președinte de Consiliu Județean, domnul Adrian Țuțuianu critica în termeni duri, atât proiectele realizate de această firmă, CAST din Prahova, dar și faptul că administrația Popescu îi dădea credit acestei societăți controlată de fosta președintă a Camerei Deputaților, Roberta Anastase, dar și de fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma. Surpriza vine abia acum, când facem public faptul că domnul Țuțuianu, a găsit de cuviință să acorde direct peste 240 de mii de lei, adică peste 50.000 de euro, aceleiași firme CAST pentru a întreține 5 km de drum județean, între Glod – Sanatoriu. Este printre cele mai mari încredințări directe sub semnătura lui Adrian Țuțuianu. De unde înțelegem că firma CAST a intrat și în grațiile actualului președinte al Consiliului Județean Dâmbovița și îi satisface, cu ghilimelele de rigoare, exigențele în materie de infrastructură rutieră”, a mai spus preşedintele UNPR Dâmboviţa.

Acesta a adăugat că nerealizarea lucrării Drumul Babelor afectează turismul montan din judeţ.

”Vine iarna și adio turism în Bucegii dâmbovițeni, pentru că drumul Babelor va fi tot închis, drumul vechi pe Sanatoriu va fi impracticabil ca în fiecare iarnă, în timp ce din birouri se fac strategii de turism”, a afirmat preşedintele UNPR Dâmboviţa, Dumitru Miculescu.

Acesta a vorbit şi despre proiectul statuilor din Bucegi.

”Vrea statui în Bucegi cu Decebal şi Burebista. Înțeleg că proiectul cu statui este în capul președintelui Adrian Țuțuianu. Ar fi mult mai important, ca în capul celor care conduc județul să fie dorința de finalizare a proiectelor de infrastructură rutieră. Dar nu oricum, ci la o calitate direct proporțională cu valoarea unui kilometru de asfalt, de fapt cel mai scump din Europa. Suntem încredințați și noi, ca cetățeni, să ne întrebăm: din cele 5 miliarde de lei vechi, cât a ajuns să coste un kilometru de asfalt în Dâmbovița, cât costă în realitate asfaltul și unde se duce diferența de bani”, a mai declarat Miculescu.

error: Conţinut protejat !!