Site icon stiriDB

UNPR Dâmboviţa: Condamnăm comportamentul prefectului, l-a scos afară pe primarul nostru din instituţie

prefect-marinescu-hulubesti

UNPR Dâmboviţa condamnă public, într-un comunicat de presă, remis vineri, comportamentul prefectului Ioan Marinescu care l-a dat afară din instituţie pe primarul localităţii Hulubeşti.

Prefectul a recunoscut, la şedinţa Colegiului Prefectural, că nu a dorit să discute cu primarul din Hulubeşti şi a explicat de ce.

”Organizația județeană a UNPR Dâmbovița condamnă public comportamentul incalificabil al reprezentantului Guvernului în județul Dâmbovița, prefectul Ioan Marinescu, față de reprezentanții administrației publice, membri ai organizației noastre. În data de 30 octombrie 2015, prefectul Ioan Marinescu, într-un acces de furie nejustificată, a ordonat subalternilor săi să refuze orice dialog, ba chiar și să-l scoată afară din instituție, pe primarul comunei Hulubești, Adrian Chiriță, membru UNPR, pe motivul apartenenţei politice a acestuia. Primarul Adrian Chiriță se adresase Instituției Prefectului cu o problemă care ținea de buna funcționare a administrației locale din comuna Hulubești. Considerăm că acest tip de comportament, deprins din vremurile când actualul prefect Ioan Marinescu  activa în Uniunea Tineretului Comunist, ar fi trebuit să dispară de mult dintr-o instituție etalon pentru democrația românească. Ioan Marinescu mânjește funcția pe care o ocupă  vremelnic și totodată instituția pe care o conduce, confundând-o, probabil, cu o sală de jocuri de noroc”, se arată în comunicatul UNPR Dâmboviţa.

La şedinţa Colegiului Prefectural, Ioan Marinescu a făcut referire la faptul că primarul din Hulubeşti a venit să ceară o audienţă.

”Azi a venit la mine un primar pe care nu l-am văzut de doi ani la consiliul judeţean şi de un an aici (la prefectură, n.r.), un primar care vrea audienţă. Nu a venit el la Comisia de fond funciar şi a venit şi zice: vreu şi eu să vă văd. La revedere! Direct. Am procedat, poate, incorect ca şef de instituţie, dar când un om te sfidează (…). E vorba de vestitul primar de la Hulubeşti”, a spus prefectul de Dâmboviţa, Ioan Marinescu.