Un incident similar celui de la Aninoasa a avut loc în 2012, la Târgovişte; nu a fost anunţat, nimeni nu a fost demis

Un incident similar celui de la Aninoasa a avut loc în 2012, la Târgovişte; nu a fost anunţat, nimeni nu a fost demis

Un incident similar celui petrecut recent la Aninoasa a avut loc în 2012 la Târgovişte. Populaţia nu a fost anunţată în niciun fel atunci, nimeni nu şi-a asumat greşeala, nu a existat nicio demitere. La acea vreme prefect al judeţului Dâmboviţa era Iancu Caracota.

Despre incidentul din 2012, scria damboviteanul.com în articolul ”Apă cu arome de… hazna”.

jojo

Nici Compania de Apă-Târgovişte Dâmboviţa, nici prefectul de la acea vreme Iancu Caracota, niciun alt oficial local nu a spus nimic despre incident, a fost ascuns, populaţia nu a fost informată în niciun fel.

”Să nu ne aducem aminte cât de căpuşată a fost compania de apă în vechea conducere!”, a spus, luni seara, actualul prefect de Dâmboviţa, Victor Sanda, într-o emisiune a unui post local de televiziune.

”Să nu vorbim de căpuşare!”, a fost replica lui Iancu Caracota, prefect al judeţului în perioada la care făcea referire Victor Sanda.

În urmă cu câteva zile, mai multe persoane din comuna Aninoasa, printre care şi copii, au ajuns în spital, după ce au băut apă cu impurităţi, livrată prin sistemul public de alimentare. Compania de apă a anunţat că este vorba de o conductă veche din fier, care, cel mai probabil, s-a fisurat, iar apa a fost contaminată.

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa anunţa, vineri, că, de la începutul incidentului şi până vineri, în total 16 persoane au fost internate la Spitalul Judeţean Târgovişte din cauză că au băut apă neconformă de la Aninoasa.

error: Conţinut protejat !!