Un dâmboviţean şi-a recuperat banii cheltuiţi în spital, cu ajutorul Avocatului Poporului

avocatul poporuluiUn dâmboviţean şi-a recuperat, cu sprijinul Avocatului Poporului, banii cu care şi-a cumpărat, în timp ce era internat în spital, un stent necesar unei intervenţii chirurgicale din cauză că unitatea medicală nu avea articolul medical necesar operaţiei.

Bărbatul a venit în audienţă, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, la Avocatul Poporului şi a primit sprijinul necesar.

”Petentul a reclamat faptul că fusese internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, unde a suferit o intervenţie chirurgicală pentru care a fost nevoit să îşi cumpere din bani proprii articole medicale necesare acestei intervenţii. Fiind o persoană asigurată trebuia să beneficieze gratuit de respectivele articole medicale şi ulterior a încercat să îşi recupereze banii cheltuiţi, însă fără niciun rezultat”, se arată într-un comunicat al Biroul Teritorial Ploieşti al Instituţiei Avocatul Poporului.

Astfel, în perioada decembrie 2012 – februarie 2013 dâmboviţeanul în cauză a efectuat numeroase demersuri la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, solicitând restituirea sumei achitată din bani personali pentru instrumentarul şi materialele sanitare necesare efectuării unor investigaţii medicale premergătoare unei operaţii.

”În urma demersurilor întreprinse de experţii Biroul Teritorial Ploieşti al instituţiei Avocatul Poporului, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti a procedat la verificarea şi analizarea situaţiei petentului şi a decis decontarea sumei reprezentând contravaloare stent, petentul fiind invitat să se prezinte la sediul spitalului având asupra sa factura şi chitanţa în original”, se mai arată în comunicatul Biroului Teritorial Ploieşti al Instituţiei Avocatul Poporului.

Instituţia reaminteşte că se poate adresa Avocatului Poporului orice persoană fizică, indiferent de cetăţenie, vârstă, sex, apartenenţă politică sau convingeri religioase, atunci când se consideră lezată în drepturile sale constituţionale de către o instituţie sau autoritate publică, printr-un act sau fapt administrativ ilegal, inclusiv persoanele care se află în detenţie sau care îndeplinesc îndatoriri militare.

Serviciile sunt gratuite, nu se percep taxe sau alte costuri, iar pentru primirea în audienţă nu este necesară programarea prealabilă.

Persoanele interesate se pot adresa Biroului Teritorial Ploiesti, cu sediul in Ploiesti, Bd. Republicii nr. 2-4, intrarea H, parter, camera 155 (clădirea Consiliului Judeţean Prahova), tel. 0244.593.227, program de audienţe: luni-joi – orele 09.00-16.00, vineri – orele 09.00-14.00, sau pot transmite petiţia prin poştă, inclusiv cea electronică la adresa de e-mail avpprahova@yahoo.com .

În data de 18 noiembrie, la sediul CJ Dâmboviţa, se vor ţine audienţe de către Avocatul Poporului.

 

error: Conţinut protejat !!