Volintiru, Vladu și Ţuţuianu, declaraţii despre europarlamentare şi referendum

Volintiru, Vladu și Ţuţuianu, declaraţii despre europarlamentare şi referendum

Liderii organizaţiilor judeţene din Dâmboviţa ale PSD, PNL şi PDL au făcut declaraţii pentru Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, referindu-se la alegerile europarlamentare şi la referendumul pentru Constituţie.

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a susţinut că este un lucru bun dacă referendumul ar avea loc în aceeaşi zi cu europarlamentarele, liderul organizaţiei judeţene a PNL, Mihail Volintiru, a spus că susţine liste comune cu PSD pentru europarlamentare, iar preşedintele PDL Dâmboviţa, Iulian Vladu, a afirmat că subiectul reprezintă o deturnare a atenţiei publice de la situaţia economică grea în care se află ţara.

Adrian Ţuţuianu (preşedinte PSD Dâmboviţa): Este foarte bine că avem referendum în aceeaşi zi cu alegeri europarlamentare

”Cred că toate deciziile luate, luni, în USL sunt foarte importante şi sper ca toţi liderii partidelor politice care fac parte din USL, de la nivelul cel mai înalt şi până la comună, să îl pună în aplicare. Este foarte bine că avem referendum în ziua cu alegeri pentru Parlamentul European, pentru că rezolvăm două lucruri: pe de o parte putem să ducem la capăt un proiect al USL important, acela al revizuirii Constituţiei, iar pe de altă parte necesitatea prezenţei a jumătate plus unu dintre cetăţeni va determina o mobilizare a partidelor politice aparţinând USL, dar şi a celorlalte partide care doresc modificarea Constituţiei şi aşezarea tuturor instituţiilor statului pe baze constituţionale mai clare”, a precizat Ţuţuianu.

Preşedintele PSD Dâmboviţa s-a referit şi la decizia luată de USL de necolaborare cu PDL în teritoriu la alegerile europarlamentare.

”Dacă ne referim la necolaborarea cu PDL este foarte important acest lucru pentru că nu vine să sublinieze decât faptul că USL s-a constituit ca o alternativă la ce a însemnat regimul politic condus de Traian Băsescu”, a afirmat Ţuţuianu.

Mihail Volintiru (preşedinte PNL Dâmboviţa): Susţin liste comune USL pentru europarlamentare

”Legat de programul politic comun pentru alegeri, aici e o discuţie, nu au anunţat dacă e închis subiectul dacă se merge pe liste comune sau nu, motiv pentru care nu prea e mult de comentat pe marginea subiectului”, a spus Volintiru.

Întrebat dacă susţine în continuare varianta de liste comune cu PSD pentru alegerile europarlamentare de anul acesta, Volintiru a spus că da şi a dat şi argumete.

”Sigur. Pentru că mandatul USL şi angajamentele asumate de USL încă de înainte de localele din 2012, practic înainte de intrarea la guvernare în 2012 era pe termen lung, respectiv până în 2016 şi fracturarea asta a listelor la europarlamentare poate să genereze probleme mai mari decât cele existente în teritoriu astăzi”, a precizat preşedintele PNL Dâmboviţa, Mihail Volintiru.

Iulian Vladu (preşedinte PDL Dâmboviţa): Referendum şi alegeri europarlamentare în aceeaşi zi pentru a deturna atenţia de la situaţia economică a ţării

”Pentru a deturna atenţia opiniei publice de la dezastrul economic în care au adus ţara, de la taxe şi impozite majorate, de la creşterea monedei euro, de la scandalurile politicianiste de la finalul anului 2013 şi de la concluziile dureroase ale vizitei oficialului american, Victoria Nuland, liderii USL au venit cu o nouă temă de discuţie: comasarea alegerilor europarlamentare cu referendumul pentru validarea Constituţiei”, susţine Vladu.

Liderul PDL Dâmboviţa critică proiectul de modificare a Constituţiei.

”O Constituţie criticată dur de Comisia de la Veneţia, o Constituţie care modifică raportul dintre puterile statului de drept, cedând practic interesul cetăţeanului pe târguieli politice”, a afirmat preşedintele PDL Dâmboviţa, deputatul Iulian Vladu.

error: Conţinut protejat !!