Site icon stiriDB

Ţuţuianu (PSD Dâmboviţa): Am vorbit cu Dragnea despre alianţe, despre UNPR

tutuianu-psd-declaratii

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a declarat că la nivel de partid s-a discutat despre politica de alianţe electorale şi că l-a informat pe Liviu Dragnea că UNPR Dâmboviţa a anunţat că nu vrea să facă alianţă cu PSD.

”Am avut o discuţie cu preşedintele partidului, toate organizaţiile judeţene din ţară. Discuţia s-a purtat pe un chestionar care porneşte de la o evaluare a situaţiei la consiliul judeţean, la oraşe şi comune, stadiul desemnării candidaţilor, posibile alianţe şi cum se prezintă celelalte partide politice din judeţ (…). Decizia legată de alianţe se va lua la Comitetul Executiv Naţional de săptămâna viitoare, pe 28”, a spus Ţuţuianu.

Acesta a adăugat că l-a informat pe Liviu Dragnea despre situaţia de la Dâmboviţa.

”L-am informat că în judeţul Dâmboviţa UNPR a anunţat că se prezintă singur la alegerile locale şi că nu are de gând să facă niciun fel de alianţă cu PSD. L-am informat pe preşedintele partidului că UNPR Dâmboviţa nu are nicio legătură cu alianţa existentă la nivel naţional şi comportamentul de aici (de la judeţ, n.r.) este unul calat numai împotriva PSD. Şi al treilea lucru pe care l-am spus a fost acela că avem nevoie să construim alianţe, că PSD nu trebuie să rămână izolat, dar criteriile pe care le aplicăm trebuie să fie foarte clare, comportamentul UNPR trebuie să fie de sus până jos acelaşi, iar criteriile de integritate pe care noi le aplicăm candidaţilor noştri să se aplice în egală măsură şi celor din UNPR dacă vin pe o listă comună”, a afirmat preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta a mai spus că, la nivel de judeţ, PSD poartă discuţii cu reprezentanţi ai altor partide în vederea stabilirii unor alianţe electorale.

”Am spus de asemenea că este importantă o alianţă cu ALDE, am spus că suntem în discuţii avansate cu Partida Romilor şi am convenit cu toţii că în plan local pot fi create şi alte soluţii pentru majorităţi în consiliile locale şi în cel judeţean. Există partide, deja, care sunt locale, am auzit că în Argeş, de exemplu, este Partidul Argeşenilor şi Muscelenilor”, a precizat Ţuţuianu.

Liderul PSD Dâmboviţa spune că, la nivel de judeţ, se va face un sondaj înaintea alegerilor locale din acest an.

”Vom face un sondaj de opinie la nivel de judeţ, pe municipii, oraşe şi un număr de 30 de localităţi ca să ne calibrăm mai bine acţiunea noastră electorală, să selectăm mai bine candidaţii de primar şi, sigur, că şi rezultatele acelui sondaj ne va arăta cum stăm şi cu cine am putea să purtăm discuţii pentru a asigura majorităţi în consiliile locale şi judeţean (…). Poate fi şi varianta unei alianţe postelectorale şi cred că e mai utilită, vedem fiecare ce avem în traistă, ca să spun, ca număr de voturi şi număr de consilieri locali şi judeţeni”, a mai spus preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.