Ţuţuianu: Primari PSD din Dâmboviţa au primit scrisori de ameninţare/ Orban: Nu le-a trimis ACL

Ţuţuianu: Primari PSD din Dâmboviţa au primit scrisori de ameninţare/ Orban: Nu le-a trimis ACL

Mai mulţi primari din judeţul Dâmboviţa au primit în ultimele două zile scrisori de ameninţare, ori li se spunea că s-a făcut o plângere penală de o fundaţie, ori erau atenţionaţi ”de un binevoitor” că au ieşit în evidenţă în primul tur, sunt monitorizaţi şi ”să nu mai iasă în evidenţă”, a declarat, joi, preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta spune că, în opinia sa, în spatele acestor scrisori se află ACL.

Pe de altă parte vicepreşedintele PNL Ludovic Orban susţine că ACL nu are nimic de-a face cu aceste scrisori de ameninţare.

”Şi primari ai PSD din Dâmboviţa au primit scrisori de ameninţare, o aşa zisă plângere penală făcută de o fundaţie care nu există. Am făcut o plângere penală pe care am înregistrat-o la Poliţie. Astăzi (joi, n.r.) mai mulţi primari din judeţ au primit o altă scrisoare care este întocmită în cel mai pur stil securist, arată disperarea cu care unii privesc rezultatul de pe 16 noiembrie”, a afirmat Adrian Ţuţuianu.

Liderul PSD Dâmboviţa a prezentat şi conţinutul acestei scrisori.

”Scrisoarea este adresată tot primarilor şi are următorul conţinut: ‘Prietene, după primul tur ai atras atenţia asupra ta. Eşti atent monitorizat şi de… şi de…. Atenţie mare! Nu pot intra în detalii. Atenţie mare! Fără mişcare, fără discuţii şi nu ieşi în evidenţă. Se iau deja declaraţii în comună. Te rog arde hârtia. Dacă poţi atrage atenţia şi altora, dar nu prin telefon. Cineva care te respectă”, a prezentat preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta spune că este vorba de ameninţări nepermise într-o ţară democratică.

”Nu mi-am putut imagina că la 25 de ani de la Revoluţie vom trăi cu fantomele Securităţii şi cu manipulări ordinare de acest tip. Cer ACL să înceteze cu asemenea lucruri şi cer instituţiilor statului să intervină pentru că aici nu mai discutăm de o joacă ci de aspecte care ţin de esenţa procesului electoral. Asemenea ameninţări sunt nepermise într-o ţară democratică”, a precizat Ţuţuianu.

Întrebat de ce crede că ACL este în spatele acestor scrisori, Ţuţuianu a spus ”pentru că e clar că de aici vin toate aceste lucruri, după cum este clar că şi scrisoarea precedentă îşi are originea la Cluj, după ştampila poştei”.

Pe de altă parte, liderul PNL Dâmboviţa, Ludovic Orban, susţine că ACL nu are nicio legătură cu aceste scrisori.

”Orice document emis de ACL este revendicat public de ACL.  Singurul pliant, ca să spun cu caracter negativ, este un pliant pe care îl distribuim ofiacial, public, cu voluntarii noştri din casă în casă în care spunem adevărul despre ce înseamnă Victor Ponta şi clanul de pradă ce se află în spatele lui Ponta (…). Noi nu proferăm ameninţări, noi doar informăm”, a precizat Ludovic Orban.

Acesta a mai spus că primarii PNL din Dâmboviţa nu au primit scrisori de ameninţare.

error: Conţinut protejat !!