Site icon stiriDB

Turiştii de la Padina-Peştera ajutaţi de salvamontişti şi jandarmi să coboare din munte

Aproximativ 150 de turişti de la Padina-Peştera, judeţul Dâmboviţa, sunt ajutaţi, duminică, de salvamontişti şi jandarmi montani să coboare din munte.

”La nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa s-au luat măsuri pentru evacuarea turiştilor aflaţi cazaţi de săptămâna trecută în zona turistică Padina – Peştera. Cele 150 de persoane vor fi organizate pe grupuri şi vor fi coborâte din munte începând cu ora 13.00 sub îndrumarea echipelor de jandarmi şi salvamontişti, însoţiţi de utilajele de deszăpezire”, se arată într-un comunicat al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

Salvamontiştii dâmboviţeni au anulat exerciţiul de pregătire pe care îl aveau programat pentru acest weekend. După tragicul accident aviatic din Apuseni, şeful Salvamont Dâmboviţa, Doru Deaconescu, a anunţat că pregăteşte un exerciţiu de pregătire în care să fie căutată o persoană dispărută în munţi. Exerciţiul a fost amânat din cauza vremii nefavorabile, preocuparea salvamontiştilor fiind acum turiştii aflaţi în zona montană.