Site icon stiriDB

Turişti aflaţi în dificultate în Masivul Montan Bucegi, sprijiniţi de jandarmii montani

Doi turişi aflaţi într-o maşină şi un altul care intenţiona să meargă pe jos la Zănoaga au primit, sâmbătă, sprijin de la jandarmii montani, după ce nu şi-au mai putut continua drumul, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa.

Un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Ordine Publică Zănoaga aflat în patrulare pe traseele montane a intervenit în zona “Table” din Masivul Montan Bucegi în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate.

Turiștii plecaseră cu autoturismul din zona Padina, pe DJ 714 Peştera-Moroeni, și intenționau să ajungă la Târgovişte. La un moment dat, în zona “Table”, nu au mai putut înainta cu autovehiculul din cauza stratului de gheaţă format pe drumul principal. Jandarmii i-au ajutat să deblocheze autovehiculul şi i-au însoţit până la Sanatoriul Moroeni.

O altă intervenţie a jandarmilor montani a fost pentru sprijinirea unui turist din judeţul Sălaj. Bărbatul, în vârstă de 54 ani, plecase din localitatea Moroeni, pe DJ 714 Moroeni-Peștera și intenționa să se deplaseze pe jos până la o cabană din zona Zănoaga. La un momentdat, din cauza necunoaşterii traseului şi a epuizării fizice bărbatul a solicitat sprijinul jandarmilor montani.

În urma acțiunii salvatorilor montani de la Postul Zănoaga, bărbatul a fost sprijinit şi transportat în siguranţă până la Zănoaga, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela numărul unic de urgenţă 112 sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.