Site icon stiriDB

Turistă salvată de jandarmi, după ce a căzut într-o râpă în zona Zănoaga

O turistă în vârstă de 63 de ani a căzut, miercuri, într-o râpă în zona Zănoaga din munţii Bucegi, a sunat la 112 şi a primit sprijin de la jandarmii montani.

”În urma unei solicitări telefonice, un echipaj de jandarmi din cadrul Postului Montan Ordine Publică Zănoaga, a plecat în ajutorul unei turiste care a căzut într-o râpă adâncă de circa şapte metri. Turista, în vârstă de 63 de ani, din municipiul Constanţa, plecase către Scropoasa, iar în zona Cheile Zănoagei a alunecat de pe o potecă îngustă şi a căzut de la circa şapte metri într-un pârâu din râpă”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa.

În urma acţiunii de salvare, desfăşurate împreună cu un echipaj al Serviciului Public Judeţean Salvamont Dâmboviţa, jandarmii montani au reuşit să identifice locul unde se afla victima, au coborât în râpă şi au scos-o de acolo cu ajutorul unei tărgi.

Turistei i-a fost acordat primul ajutor la faţa locului şi apoi a fost transportată în siguranţă la sediul Postului de Jandarmi Montan Zănoaga. Femeia prezenta o fractură de claviculă şi mai multe lovituri la nivelul capului, membrelor inferioare şi superioare.

De la sediul Postului de Jandarmi Zănoaga, victima a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa şi internată iniţial la Spitalul Municipal Sinaia. Ulterior aceasta a fost transferată la Spitalul Judeţean din Ploieşti pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela numerele de telefon  0749.034639/ 0749.058037 sau numărul unic de urgenţă  112 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.