Site icon stiriDB

Tu știi cum poți contribui la creșterea armonioasă a copilului tău?

Fiecare părinte dorește ce este mai bun pentru copilul lui și se luptă toată viața pentru asta. Cu siguranță vrei ca micuțul tău să se dezvolte armonios pe toate planurile posibile: social, intelectual și rațional. Pentru acest lucru trebuie să fii alături de el constant și să-i oferi educația cuvenită în fiecare etapă din viața lui. Dacă te angajezi activ pentru creșterea și educarea micuțului încă din prima clipă, atunci cel mic o să progreseze într-un mod pozitiv în abilitățile de bază, cum ar fi comunicarea și matematica. Iată câteva sfaturi prin care poți contribui la creșterea frumoasă a copilului tău. 

Sfaturi pentru creșterea armonioasă a copilului tău:

Dacă nu în fiecare seară, cel puțin de cinci ori pe săptămână. O sesiune de citit cu cel mic este un timp prețios pe care îl petreci cu el în mod calitativ. Începe cu povești ușoare, cu desene mari și colorate și încearcă să descrii imaginile pe care le vede el. Cheia este să-i comunici despre cât mai multe aspecte din carte și să simtă că cititul este extrem de important. În plus, cititul este unul dintre cele mai bune moduri ca cel mic să învețe o limbă străină, așa că nu-ți fie frică să lecturezi și cărți în engleză cu el. 

Este foarte important să-l faci pe cel mic curios încă de la o vârstă fragedă, deoarece așa își va dezvolta setea către cunoaștere și învățare. Dacă tot alegi să-i citești în fiecare seară, atunci poți să treci la un alt nivel. Poți să-i cumperi cărți muzicale a căror poveste să le descopere singur prin diferite melodii și imagini colorate cu personaje cât mai vesele. Cărțile cu animăluțe sunt cea mai bună alegere. În plus, aceste cărți îi dezvoltă imaginația celui mic. 

O altă modalitate prin care poți să-i stârnești curiozitatea copilului, este să-l lași să se miște singur și să descopere lucruri noi. Dar cum poți face acest lucru? Poți să-l pui într-un premergător, altfel îl ajuți să experimenteze. Trebuie să fii atent însă la tipul premergătorului, de aceea este recomandat să faci o documentare despre cele mai bune premergătoare care pot servi confort și siguranță micuțului tău.

Cu ajutorul premergătoarelor pentru bebeluși de calitate, cum sunt cele de la babyneeds.ro, copilul tău nu numai că va descoperi noi locuri din casă, dar îl vei ajuta să facă primii lui pași în viață. 

Evident, sănătatea face parte din creșterea armonioasă a micuțului tău. Dar ca să îmbini utilul cu plăcutul, încearcă să-i organizezi o sesiune de învățare în timp ce mănâncă. Dacă prânzul lui constă în fructe și legume, atunci învață-l încetul cu încetul denumirile și culorile lor. În așa fel o să mănânce și sănătos, dar va învăța și lucrurile de bază. 

Este de înțeles că după un timp se va aduna oboseala și îți vei pierde răbdarea, dar acesta nu este un motiv să te descarci pe copilul tău. Este extrem de toxic pentru el dacă este certat mereu, pentru că orice reacție negativă sau de furie reprezintă o emoție de frică pentru cel mic. Dacă face o greșeală, atunci nu te răsti la el, ci stați jos și corectează-l. Niciodata nu-l face să simtă teama sau rușinea, pentru că acest lucru îi va scădea încrederea în sine pe măsură ce crește. 

Poate aceste sfaturi reprezintă lucruri mici în teorie, dar în practică lucrurile stau altfel. Toate ideile prezentate anterior contribuie la o creștere armonioasă a copilului tău. 

Sursa foto: Pexels.com