Trei dintre parlamentarii de Dâmboviţa, plecați sau excluși din partid în 2013

Trei dintre parlamentarii de Dâmboviţa, plecați sau excluși din partid în 2013

Florin Popescu, Sorin Roşca Stănescu şi Radu Popa, toţi parlamentari în colegiul Târgovişte, în 2013 au părăsit, alegând să plece sau fiind excluşi, partidul în care erau în momentul în care au fost aleşi.

Deputatul Florin Popescu a fost exclus din PDL, după scandalul de la alegerile din organizaţia PDL Târgovişte, de la sfârşitul lunii noiembrie.

”Excluderea mea din PDL este profund nedreaptă”, a susţinut, la acel moment, Florin Popescu.

Un alt deputat de Târgovişte, Radu Popa, a fost ales când era la PPDD, apoi a activat o perioadă ca independent la Parlament, iar din septembrie este la PSD.

Dacă în 4 martie, Radu Popa spunea despre guvernul Ponta că este fabrică de şomeri, acum acesta îl consiliază pe premier pe probleme politice.

[spoiler title=”Text ședinţa Camera Deputaţilor 4 martie 2013″ style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Şedinţa Camerei Deputaţilor din 4 martie 2013

 Fragmente relevante pentru următoarea interogare:
Vorbitor: Radu Mihai Popa

 

2. Prezentarea şi dezbaterea moţiunii simple iniţiate de 54 de deputaţi, cu titlul: „Guvernul Ponta – fabrică de şomeri”. (MS 1/2013) (rămasă pentru votul final)

 

Domnul Radu Mihai Popa:Mulţumesc, domnule preşedinte şi stimaţi colegi,Vreau să vă spun, domnule ministru, v-am ascultat mai devreme, senzaţia mea este că scrieţi mai bine decât guvernaţi.
…………………………………………
Domnul Radu Mihai Popa:Ceea ce nu este rău, domnule ministru. Rău este că nu guvernaţi, nu că scrieţi foarte bine, aveţi dreptate. (Aplauze.)Mulţumesc, stimaţi colegi,

Domnule ministru şi stimaţi colegi,

Oltchimul, după cum probabil aţi aflat şi dumneavoastră, este o preocupare mai veche şi semnificativă a PP-DD. Nu ne interesează de ieri, de astăzi Oltchimul.

Domnule ministru, vreau să vă spun că scoaterea abuzivă …

Domnule preşedinte, vă rog să rugaţi colegul de la PNL să se liniştească sau să chemaţi medicul.

…………………………………………
Domnul Radu Mihai Popa:Mulţumesc.Scoaterea abuzivă din privatizare a domnului Dan Diaconescu a fost… (Râsete, rumoare.) …a fost, domnilor, râdeţi, dar se uită vâlcenii la dumneavoastră, domnilor de la PNL, când râdeţi acum, şi ei ştiu că nu au nici salarii şi că sunt în pragul disperării şi dumneavoastră râdeţi.

Aţi cerut în campania electorală voturi, spunând că veţi aduce un milion de locuri de muncă şi în spatele acestor minciuni au rămas oameni în greva foamei. Şi, dumneavoastră, domnule deputat, râdeţi! Râdeţi de foamea lor şi de disperarea lor. Ar trebui să vă fie ruşine că aţi ajuns deputat pe voturile astea, şi acum râdeţi. Da, râdeţi! Dar de foamea lor, pe ei cine îi mai ascultă?!

În campania electorală aţi ştiut să-i minţiţi, să le spuneţi că vreţi voturi. Acum nu le mai spuneţi ce soluţie aveţi dumneavoastră pentru Oltchim. Ne recitaţi aici discursuri. (Vociferări.)

Domnule preşedinte şi stimaţi colegi,

Vă reamintesc că USL a promis un milion de locuri de muncă în campania electorală. Şi pentru domnul deputat, o să-i dăm cei 20.000 euro, să vină la partid. (Râsete.)

Vă reamintesc…

Domnule preşedinte, dacă nu este linişte, mă retrag.

…………………………………………
Domnul Radu Mihai Popa:Domnule preşedinte,Constat că guvernarea actuală, susţinută de astfel de exemplare nereuşite, a reuşit să dea o oportunitate importantă PDL-ului şi astfel să ne facă să susţinem această moţiune. Pentru că are dreptate PDL-ul şi au dreptate cei care au scris. Sunteţi o fabrică de şomeri, actualul Guvern, nimic altceva, o fabrică de oameni disperaţi. În fiecare zi, şi la Oltchim, şi la Mechel la Târgovişte, sunt oamenii care vă întreabă ce soluţii aveţi pentru locurile lor de muncă. Şi dumneavoastră veniţi cu ceasurile de aur şi faceţi glume la televizor! Da, domnule deputat, şi domnule ministru.

Dacă le ţineţi discursuri, discursurile nu le ţin de foame!

…………………………………………
Domnul Radu Mihai Popa:Mă refer la Guvernul Ponta, care este o fabrică de şomeri, domnule preşedinte.
…………………………………………
Domnul Radu Mihai Popa:Oltchim-ul, domnule preşedinte şi stimaţi colegi, reprezintă nimic altceva, stimaţi colegi, decât dovada incompetenţei mai multor guverne, printre care guvernul pe care dumneavoastră îl susţineţi astăzi. Mulţumesc, aveţi dreptate.Repet, situaţia de la Oltchim este rezultatul incompetenţei dumneavoastră, a PNL-ului şi a PSD-ului. Milionul de voturi pe care l-aţi promis în campania electorală, domnule deputat, o să vină… (Rumoare, vociferări.)
…………………………………………
Domnul Radu Mihai Popa:Încercam să vă spun… milionul…Nu, nu mi-am scris, că la mine este mai simplu. Dumneavoastră, care nu ştiţi decât să citiţi, este mai complicat. Da, domnule deputat.

Şi, domnule ministru, aveţi dreptate, domnul Roibu ar fi trebuit să dea seama pentru, citez, „administrarea frauduloasă”. Dar vă întreb, domnule ministru, şi prin dumneavoastră îl întreb pe domnul Victor Ponta, ce demersuri aţi întreprins pentru ca domnul Roibu să fie tras la răspundere de către instituţiile statului.

Vă întreb, domnule ministru, câte plângeri penale aţi înaintat dumneavoastră DNA-ului, parchetelor sau altcuiva mai în măsură să ancheteze situaţia de la Oltchim. Niciun partid din actuala echipă guvernamentală, fie că s-a numit PSD, PNL, PC, niciun partid, domnule ministru, nu a fost interesat să aflăm adevărul de la Oltchim.

Vă reamintesc că acum o săptămână, acum 10 zile, am cerut liderilor de grup din Camera Deputaţilor să iniţiem o comisie de anchetă pentru a afla dezastrul din contabilitatea Oltchim. Şi vreau să vă spun, domnule ministru, că a fost o linişte ciudată. Dumneavoastră, astăzi, veniţi şi ne spuneţi, arătând spre PDL, că vina este acolo.

Domnule ministru, dar de ce nu vreţi să aflăm dacă vina este acolo sau dacă vina este acolo sau dacă vina este acolo? De ce nu vreţi să aflăm dacă vina nu cumva este chiar acolo, domnule ministru? Chiar la dumneavoastră, domnule ministru? (Aplauze.)

Aş vrea să ne spuneţi, nu mie, românilor care se uită la noi, şi vâlcenilor care se uită la dumneavoastră, câte plângeri penale aţi depus dumneavoastră, aţi înaintat dumneavoastră, în calitate de ministru, pentru a afla adevărul de la Oltchim. Eu pot să vă spun de-acum că nu cred că aţi depus niciuna.

Din sală:

5.

Domnul Radu Mihai Popa:5 aţi depus?Domnule ministru, încă o dată vă spun, domnul Roibu vine din istoria guvernărilor la care dumneavoastră aţi fost parte mai tot timpul, cu mici sincope în care partidul dumneavoastră a rămas în afară. Dar aţi fost tot timpul acolo unde s-au luat deciziile.

Astăzi veniţi şi spuneţi: „Guvernul X şi Guvernul Y”. Nu, domnule ministru, de 20 de ani, dumneavoastră – cei care râdeţi astăzi de oamenii de la Oltchim – şi dumneavoastră, şi dumneavoastră, şi dumneavoastră, de 20 de ani sunteţi la guvernare aceiaşi. La fiecare patru ani se schimbă unii cu alţii şi la fiecare patru ani nimeni nu are niciun răspuns şi nicio soluţie. Şi la fiecare patru ani veniţi şi spuneţi: vom mai face un milion de locuri de muncă, vom mai face un milion de locuri de muncă, şi oamenii sunt la fel de săraci şi la fel de disperaţi. Şi oamenii care sunt în greva foamei la Oltchim, astăzi, vă întreabă unde este milionul de locuri de muncă. Şi oamenii care vor intra în greva foamei, probabil săptămâna viitoare la Târgovişte, la Mechel, o să vă întrebe şi ei unde sunt locurile de muncă pe care le-aţi promis.

Domnule ministru şi stimaţi colegi,

Credem cu tărie că dumneavoastră trebuie să vă apucaţi de treabă; cred că trebuie să vă despachetaţi cămăşile pe care le-aţi uitat în studiourile TV şi să ieşiţi din studiouri şi să mergeţi la guvernare. Românii nu v-au votat să ţineţi speech-uri în Parlament, şi nici să faceţi emisiuni la TV. Românii v-au votat să guvernaţi. Suntem la vreo 9 – 10 luni de când actuala guvernare s-a suit pe Guvern şi domnul deputat, aici, care vociferează în mod nepermis, domnule preşedinte de şedinţă, uită să spună românilor, nu mie, care sunt concluziile şi care sunt beneficiile acestei guvernări.

Eu vă spun că de la Târgovişte, de unde vin eu, domnule deputat, oamenii vă înjură, nu vă aplaudă, şi nu apreciază nimeni ironiile dumneavoastră, când omul nu are ce mânca acasă.

Vă mulţumesc.

…………………………………………
Domnul Radu Mihai Popa:Vă mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă.Concluzia este una singură: noi vom vota această moţiune, pentru că credem sincer, domnule preşedinte, că dumneavoastră, USL-ul, reprezentaţi ceea ce reprezintă Roibu pentru Oltchim.

Vă mulţumesc. (Aplauze.)

…………………………………………
Domnul Radu Mihai Popa:Mulţumesc, domnule preşedinte.Stimate coleg,

Vă spun o dată ca s-o ştiţi şi a doua oară ca s-o înţelegeţi.

…………………………………………
Domnul Radu Mihai Popa:Mulţumesc, domnule preşedinte.Atunci îi spun numai o dată, ca să ştie: soluţiile sunt la guvernare, că de aia aţi cerut voturi, că ştiţi ce aveţi de făcut, nu să ne ţineţi discursuri în Parlament şi emisiuni la televizor.

Vă mulţumesc.

[/spoiler]

Senatorul din colegiul Târgovişte- Moreni, Sorin Roşca Stănescu, a fost exclus din PNL, în luna noiembrie 2013, după ce a declanşat un amplu scandal, în care a prezentat documente false despre finanţarea Alianţei DA, în campania electorală din 2004. Propunerea de excludere a lui Sorin Roşca Stănescu a fost făcută de preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Un alt deputat de Dâmboviţa care a plecat din partidul în care era când a fost ales este Ion Stan. Acesta a demisionat din PSD, la sfârşitul anului 2012, după ce premierul Victor Ponta i-a solicitat public să părăsească partidul. Stan a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă.

error: Conţinut protejat !!