Trei boli pe care le poţi preveni consumând bere

Trei boli pe care le poţi preveni consumând bere

Consumată în cantități moderate, berea poate aduce beneficii importante pentru sănătate.

Iată ce boli pot fi prevenite cu ajutorul berii:

Pietrele la rinichi

Berea poate contribui la prevenirea apariţiei pietrelor la rinichi, se arată într-un studiu realizat de către Departamentul de Nutriţie al Şcolii Publice de Sănătate Harvard.

Conform acestei cercetări, bărbaţii care consumă bere în cantităţi moderate prezintă un risc cu 21% mai redus de a avea pietre la rinichi, datorită efectului diuretic şi continutului mare de apă din bere.

“Baută în cantităţi moderate, berea contribuie la diminuarea riscului formării depozitelor de calciu în rinichi. Aceste depozite de calciu amestecate cu săruri şi alte minerale se transformă în cele din urmă în pietre localizate la nivelul rinichilor”, declară Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie

Osteoporoză

Conform  unui  studiu realizat  de  oamenii  de  știință  de  la  Centrul  de  Cercetare  în  Nutriţie  Umană  şi  Anti-­îmbătrânire  de  la Universitatea  Tufts  din  Boston, bărbaţii  mai  în  vârstă  şi  femeile  aflate  la  menopauză care  consumă  unul  sau  două  pahare de  bere  pe  zi pot  avea oase  mai  puternice.  Acest  fapt  se  datorează  în  principal conținutului  de  siliciu  pe  care  berea  îl are.

Diabet

”Diabetul este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentrației glucozei în sânge (hiperglicemie) și dezechilibrarea metabolismului. Acest studiu scoate la iveală un beneficiu al berii pe care nu trebuie să îl ignorăm, datorat macro și micronutrienților din bere, ca și, probabil, nivelului mare de antioxidanți. Ceea ce nu trebuie să uităm însă este faptul că efectul benefic al berii, se face simțit exclusiv în cazul în care este consumată în cantități moderate”, afirmăDr. Corina-AureliaZugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Potrivit studiului, un consum moderat de bere combinat cu o dietă mediteraneană bazată pe alimente cum sunt: peștele, fructele, legumeleși uleiulde masline, poate avea efecte pozitive în prevenirea și combatereadiabetului. Acest efect este datorataportului ridicat de vitamine, acid folic, fier și calciucare se regăsește în bere

sursa: doctorulzilei.ro

error: Conţinut protejat !!