Site icon stiriDB

Traian Băsescu: Dosarul deputatului Florin Popescu merge înainte

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat luni că dosarul deputatului Florin Popescu, care a demisionat recent din Partidul Mişcarea Populară, merge înainte şi nu este boicotată ancheta în acest caz.

‘Nu este boicotată nicio anchetă. Dosarul lui Florin Popescu merge înainte. (…) Parchetul a cerut dacă să facă această anchetă sub arest sau nu, dar trebuia să obţină şi o aprobare a unui judecător. Dosarul lui Florin Popescu merge înainte. Nimeni şi nimic nu îl opreşte. Singurul lucru pe care l-a cerut Parchetul – dreptul de a cere judecătorului arestarea. Şi aici, categoric nu sunt de acord cu poziţia Parlamentului, pentru că nu Parlamentul spune dacă un om poate fi arestat sau nu, ci judecătorul. Nici Parchetul, Parchetul doar cere. Dar era corect ca un judecător să spună: nu este cazul să îl arestăm sau îl arestăm’, a declarat şeful statului la Adevărul Live.

Preşedintele Băsescu a susţinut că parlamentarii ‘vechi sunt protejaţi de Parlament la arestare, cei noi, care nu au legături transpartinice, sunt trimişi cu veselie la arestare’.