Site icon stiriDB

Titus Corlăţean (PSD): PNDL este un program esenţial pentru dezvoltarea economico-socială a ţării

Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) este un program esenţial pentru dezvoltarea economico-socială a României, iar banii alocaţi în etapa a doua au fost distribuiţi pe criterii obiective, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, senatorul PSD de Dâmboviţa Titus Corlăţean.

”PNDL este un program esenţial pentru dezvoltarea economico-socială a României (…). Vorbim despre o decizie care pune în practică un program de dezvoltare care înseamnă alocarea a peste 30 de miliarde de lei, alocare pentru perioada 2017-2020. La nivelul judeţelor au fost depuse peste 13.000 de proiecte cu o valoare de peste 67 de miliarde de lei, parctic mai mult decât dublu faţă de suma alocată pentru PNDL 2. Asta arată că se resimte în continuare o nevoie importantă pentru dezvoltarea la nivel local. Este un proiect esenţial, pentru că înseamnă alocare pentru proiecte pe care noi le resimţim extrem de necesare la nivel local, fie că vorbim de drumuri, de apă, de canalizare, staţie de epurare, şcoli, grădiniţe şi aşa mai departe”, a spus Corlăţean.

Parlamentarul social democrat a subliniat că banii nu au fost alocaţi pe criterii politice.

”Este un program care prin decizia guvernului condus de PSD va genera creştere economică şi un impact extrem de important la nivel naţional. Decizia guvernului a fost de a aloca pe criterii absolut obiective acest buget, pe baza unor indicatori. Nu este o alocare pe criterii politice, subliniez acest lucru”, a precizat Titus Corlăţean.

Judeţul Dâmboviţa a primit finanţare pentru 246 de obiective de investiţii prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa doua, valoarea totală fiind de 164 de milioane de euro.

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a publicat, miercuri, lista obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora pentru finanţarea prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a doua, ce se derulează în perioada 2017 – 2020.