Site icon stiriDB

Titu: A fost inaugurată una dintre cele mai frumoase grădiniţe din judeţ

Grădinita  cu program prelungit Nr. 2 Titu a fost inaugurata luni, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Dambovita sustinand ca este una dintre cele mai frumoase si bine dotate gradinite din judet.

Investitia a fost realizata prin PNDL si a fost de 2,1 milioane de lei.

Primarul din Titu, Traian Niculae, a subliniat ca administratia locala a depus eforturi inca din anul 2012 pentru a realiza aceasta investitie, iar in anul 2015 a obtinut finantarea de la Ministerul Dezvoltarii. Primarul din Titu a transmis mult succes copiilor, cadrelor didactice si parintilor si i-a asigurat ca invatamantul ramane o prioritate pentru administratia locala.

Suma alocata de Ministerul Dezvoltarii a fost de 1.597.610 lei, iar de la bugetul local 504.294 lei, la care se adauga inca 200.000 lei aprobati de Consiliul Local Titu in august 2017 pentru dotari.

”Astăzi este un moment deosebit din viața școlii noastre și anume inaugurarea noului local al Grădiniței cu program prelungit nr. 2, structură a școlii noastre și pentru care întreagă administrație publică și- a unit puterile  și a depus toate eforturile pentru ca acești copii, copiii noștri, să beneficieze de  o grădiniță nouă. Sunt 4 săli de grupă, pentru câte 20 de copii, fiecare sală având baia sa proprie, cu obiecte sanitare adaptate celor mici, o sală multifuncțională cu rol și de  sală de mese, vestiare, cabinet medical,  bucătărie, spălătorie, călcătorie  și atracția grădinitei, cred: terasa pe care cei mici o vor folosi ca zonă recreaţională. Construcția este concepută conform tendințelor moderne în construcția de spații educaționale și ar putea rivaliza cu orice grădiniţă de top din tările dezvoltate ale Europei”, a spus Ioana Iuliana Voicu, director Școala Gimnazială “Pictor Nicolae Grigorescu” Titu .

La inaugurare au participat: primarul orașului  Titu – Traian Niculae, viceprimarul Teodor Radoi, senatorul de Dâmboviţa Titus Corlăţean, educatori, părinți, localnici.