Site icon stiriDB

Titu: Aviotratamente în perioada 14-18 august

La Titu are loc al treilea tratament aviochimic in aceasta vara, dupa primele doua, din iunie si iulie. Din cauza perioadelor de canicula prelungite s-a observat o inmultire a daunatorilor, in special a tantarilor. Astfel, in unele zone au reaparut in numar mai mare – zone infestate –  (paduri, balti, zone cu vegetatie, parcuri) si este necesar reluarea tratamentului aviochimic, pentru reducerea disconfortului asupra populatiei.

Titu este prima localitate din judet care a inceput astfel de tratamente in 2013 si singura localitate din judet care executa trei tratamente aviochimice in acest an. Pe langa acestea, la nivelul orasului au fost realizate dezinsectii terestre pt capuse si alti daunatori pe toate spatiile verzi si in scarile de bloc, de la parter pana la etajul 4.

În perioada 14-18 august 2017 se vor executa tratamente aviochimice, de combatere a dăunătorilor, insecte de disconfort — ţânţari, muşte, omizi, gândaci – pe zone infestate de pe suprafata orasului Titu, ca urmare a perioadei de canicula.

Combaterea se efectueaza doar o singura zi, în cursul dimineţii, începând cu orele 05.30 şi terminând cu orele 10.30, în funcţie de condiţiile meteo. Dacă vremea nu este favorabilă aplicării tratamentului, aceasta se amână pentru următoarea zi propice acestei activităţi.

Se vor folosi substanţe produse de Divizia Bayer şi avizate de Ministerul Sănătăţii Publice,respectiv Aqua K-Othrine , care sunt toxice pentru albine şi organisme acvatice.

Produsul nu este dăunător oamenilor şi nici mediului înconjurător.