Site icon stiriDB

Tips & Tricks pentru mamicile singure – Cum sa faci fata unei agende pline

Cand esti parinte singur, numarul responsabilitatilor creste, iar volumul de munca este mai mare. Cu toate acestea, cu daruire, rabdare si cu un simt organizatoric pe care il vei dezvolta in timp, vei reusi sa faci fata oricarei provocari.

Cum poti castiga timp?

Orice parinte are nevoie de ajutor, in mod special in primii ani ai mezinului familiei. In acest caz special, poti apela la diverse modalitati aduse de tehnologia moderna pentru a-ti usura munca depusa, pastrandu-ti energia pentru alte indatoriri, timpul salvat folosindu-l pentru a petrece momente deosebite alaturi de micutul tau.

Unul dintre cele mai mari ajutoare de care vei avea nevoie este balansoarul pentru bebe, acesta oferindu-ti o partiala libertate pentru a rezolva din indatoririle casnice. Alege modelul dorit, oferindu-i copilului tau un mediu prielnic in care sa se poata juca in siguranta, avand totodata posibilitatea de a dormi si a se dezvolta corespunzator.

Ocupatiile copilului trebuie sa fie benefice evolutiei sale, asa ca intra pe magazinul cu articole pentru copii si alege unul dintre jocurile educative si creative regasite in galeria online. Evita sa apelezi la device-uri electronice pentru a-i ocupa timpul mezinului, oferindu-i oportunitati prin care sa invete lucruri noi.

Organizarea timpului

Este foarte important sa profiti de fiecare ocazie pe care o ai, pentru a te odihni, astfel incat sa fii pregtaita pentru orice situatie pe care o intampini. Nu iti neglija sanatatea, deoarece TU esti principalul sprijin al micutului tau, asa ca trebuie sa para ca ai bateriile incarcate la capacitate maxima, chiar si atunci cand ele tind spre zero.

Organizarea este cel mai bun prieten al tau, deoarece fara un program foarte bine stabilit, risti sa pierzi controlul a tot ceea ce se intampla in jurul tau. Stabileste-ti prioritatile si planifica-ti activitatile pe care le ai de facut, pana la cel mai mic detaliu. Fii insa pregatita sa integrezi in acest program riguros, evenimente sau actiuni neasteptate, deoarece exista situatii neprevazute pe care va trebui sa le gestionezi.  Fiind stapana pe tine, pe actiunile, deciziile si timpul tau, vei putea face fata cu brio rolului de parinte complet, evitand o suprasolicitare care sa lase asupra ta cicatrici ireparabile pe viitorul indepartat. Copilul tau are nevoie de tine, insa nu oricum, ci de un model pe care sa il urmeze, de o persoana puternica si curajoasa de la care sa invete cele mai valoroase lectii pe baza caruia sa se formeze ca persoana rationala, emotionala, increzatoare.

Invata-ti copilul prin propriu-ti exemplu si nu te neglija, deoarece in acest caz, orice alta investitie faci pentru buna sa dezvoltare, va fi in zadar. Echilibrul este foarte important atunci cand ai foarte multe indatoriri si responsabilitati, iar acesta este un principiu pe care cel mic trebui sa il invete inca din primii sai ani din viata. Astfel, va putea si el sa isi organizeze viata pentru a avea succes, atat profesional, cat si pe plan profesional si social. Nu trebuie sa te transformi si in mama si in tata, ci trebuie sa fii mereu prezent in viata sa, iar constant sa tinzi spre cea mai buna versiune a ta. Copii au nevoie in jurul lor de persoane puternice si stapane pe sine, care sa ii lase insa sa se descopere singuri, sa se cunoasca prin propriile experiente. Nu iti menaja excesiv copilul incercand sa compensezi locul unui al doilea parinte, ci fii alaturi de el oferindu-i sustinere, motivandu-l, invatandu-l si dandu-i inspiratia de care are nevoie.

Bucura-te de minunata fiinta care ti-a intregit viata si nu lasa nimic sa intervina in viata voastra de familie. Arata-i cat de importanta este sinceritatea, de ce trebuie sa aprecieze valorile morale si cum sa isi construiasca principii de viata pe care sa le urmeze. Desi nu este usor sau placut, pastreaza-ti mereu o doza de obiectivitate pentru a-ti putea lasa copilul sa invete experimentand, descoperind singur calea spre fericirea lui.