Termocentrala Doiceşti, în procedură de lichidare

Termocentrala Doiceşti, în procedură de lichidare

Termocentrala Doiceşti din judeţul Dâmboviţa este în lichidare, după ce firma din Ucraina care anunţase anul trecut că vrea să o cumpere a renunţat la investiţie, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, peşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

”Era încheiat un contract de vânzare cumpărare cu o firmă din Ucraina, nu a plătit, i s-au dat două-trei termene. Nu gestionez eu problema, o gestionează ministerul de resort. La momentul acesta Termocentrala Doiceşti e în procedură de lichidare. Avem două situaţii: dacă îl forţezi pe lichidator să vândă la preţ mic, ne aşteaptă lichidarea prin tăiere, iar varianta doi să tot cauţi soluţie de a găsi investitor. Eu sunt foarte sceptic, dar asta e altceva”, a precizat Ţuţuianu.

Firma din Ucraina anunţa anul trecut că vrea să cumpere termocentrala cu 13 milioane de euro.

Din anul 2009 Termocentrala Doiceşti a intrat în conservare din cauza costurilor mari de producţie şi a problemelor de mediu, iar în prezent din 700 de angajaţi mai are 40.

”La momentul acesta există o nemulţumire printre salariaţii rămaşi că nu şi-au primit drepturile salariale”, a mai declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta a spus că va face demersuri la guvern pentru ca angajaţii termocentralei să îşi primească din restanţe.

error: Conţinut protejat !!