Site icon stiriDB

Tenorul Florin Georgescu s-a înscris în PSD Dâmboviţa şi va candida pentru un post de consilier judeţean

florin-georgescu-psd

Tenorul Florin Georgescu a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că s-a înscris în PSD Dâmboviţa şi va candida pentru un post de consilier judeţean.

Florin Georgescu s-a născut în comuna dâmboviţeană Pietroşiţa şi a spus că de câţiva ani s-a mutat din Bucureşti în comuna natală.

”M-am mutat de patru-cinci ani în zonă, am anunţat că mă ofer judeţului pentru consultanţă cu privire la cultură, dezinteresat. PSD a fost primul partid care m-a dorit. Deci mi-era indiferent, dânşii au fost primii. Şi mai e o chestie, acum pot să spun şi despre partea artistică din mine: eram la un festival cu domnul preşedinte Ţuţuianu, în lojă undeva, şi se cânta o melodie celebră românească a unui mare artist, Ion Dolănescu, textul suna cam aşa ‘la Malu cu Florile, la mândra la Pietroşiţa’ şi ne-am uitat unul în ochii altuia şi ne-am dat seama că putem lucra împreună” a spus tenorul Florin Georgescu.

Acesta a precizat că a intrat în politică pentru a sprijini judeţul şi va sprijni proiectele culturale, amintind festivaluri de tradiţie, printre care Crizantema de Aur, dar va încerca să găsească soluţii pentru reabilitarea unor săli de cultură din judeţ, aflate acum în stare avansată de degradare sau nefolosite pentru activităţi culturale.

”Nu am intrat aici în politică pentru a face politică, ci pentru a face bine oamenilor şi locurilor unde am fost crescut, educat. Este o mare plăcere. Eram tânăr şi visam că după ce termin cu activitatea artistică vreau să devin primar la Pietroşiţa, dar când am văzut ce probleme sunt, iar acolo îţi trebuie într-adevăr tinereţe, am zis mai bine mă ocup tot de partea artistică. M-am rupt total de Bucureşti de dragul de a fi aici. Visam în tinereţe, în turneele mele, că abia aştept sî mă retrag acasă. Şi uite a venit momentul şi îmi face plăcere că sunt în Dâmboviţa şi repet nu am făcut-o strict politic, am făcut-o să ajut, să fiu de folos oamenilor din judeţul Dâmboviţa”, a mai spus Florin Georgescu.

Acesta va candida din partea PSD pentru un post de consilier judeţean în Dâmboviţa la alegerile locale.

”Domnul Georgescu va fi candidat pentru consiliul judeţean. Am nevoie de un om priceput pe zona culturală, în echipa de consilieri judeţeni”, a spus preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

În aceeaşi conferinţă, PSD Dâmboviţa a anunţat intrarea în partid a mai multor cadre didactice de la Universitatea Valahia, printre care fostul rector Ion Cucui.