Târgoviştenii, deranjaţi de reapariţia tigrului platanului; primarul anunţă măsuri

Târgoviştenii, deranjaţi de reapariţia tigrului platanului; primarul anunţă măsuri

Mai mulţi târgovişteni i-au semnalat pe facebook primarului Târgoviştei, Cristian Stan, faptul că au reapărut tigrii platanului. Edilul a spus, joi, că va fi reluată dezinsecţia.

„Bună ziua domnule primar! În micro 12 suntem invadați de niște musculițe mici care ciupesc și ne-au invadat. Nici rufele nu le poți pune ca deja se așază și sita de la geam este plină. Voi atașa câteva poze”, a scris Mădălina A., pe grupul de facebook al Primăriei Târgovişte.

Reacţii au avut mai mulţi târgovişteni, care au spus că şi la ei în cartier sunt tigrii platanului, insecte de 3-4 milimetri, extrem de agresive. Oamenii se plâng că nu mai pot deschide geamurile, nu mai pot lăsa rufele la uscat afară fără să se umple de aceste insecte. Tigrul Platanului apare la temperaturi de peste 30 de grade Celsius, în medii cu vegetație bogată, acolo unde este predispus să se înmulțească. Insecta este întâlnită mai des în zone unde sunt plantați mulți platani, dar în ultimii ani este tot mai prezentă în aglomerația urbană, pe terease amenajate cu plante, parcuri sau grădini.

Insectele se prind bine de haine, iar ciupitura lor poate fi periculoasă pentru cei cu alergii. Recomandările pentru cei care sunt muşcaţi de tigrul platanului este să se spele în locul muşcăturii cu apă şi săpun şi să pună gheaţă dacă apare umflătură.

Cei mai mulţi caută pe internet pentru a afla informaţii despre aceste insecte şi cum pot scăpa de ele. Recomandarea făcută este de a se folosi insecticide specifice combaterii acestor insecte.

error: Conţinut protejat !!