Târgoviştea de odinioară, tema expoziţiei artistului Corneliu Drăgan la Muzeul de Artă Târgovişte

Târgoviştea de odinioară, tema expoziţiei artistului Corneliu Drăgan la Muzeul de Artă Târgovişte

Expoziţia intitulată ”Târgoviştea din inima mea” a artistului plastic Corneliu Drăgan, conţinând picturi ce surprind imagini de altădată ale oraşului, a fost vernisată, joi, la Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Curtea Domnească Târgovişte.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 30 noiembrie.

”Artistul plastic Corneliu Drăgan este membru al Societăţii de Acuarelă din Birmingham. ‘Târgoviştea din inima mea’ este un proiect şi un demers artistic în forţă, inspirat de Târgoviştea de odinioară, atât de dragă artistului”, se arată într-un comunicat al Complexului Muzeal Curtea Domnească Târgovişte.

Expoziţia cuprinde 40 de tablouri, de diferite mărimi, tehnica de lucru fiind acuarela, fiind reprezentate clădiri vechi, străzi, monumente, toate recreând atmosfera de odinioară a oraşului Târgovişte.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociaţia Localităţilor şi Zonelor Istorice şi de Artă din România şi Primăria Municipiului Târgovişte.

”Corneliu Drăgan este un artist român, ce abordează multiple ramuri ale artelor vizuale, precum pictură, acuarelă, grafică, icoane şi caricaturi. Şi-a expus lucrările în numeroase expoziţii de-a lungul timpului atât în România, cât şi în ţări precum Franţa, Turcia, Canada şi Germania. Artistul este singurul acuarelist român ales să facă parte din prestigioasa Societate a Acuareliştilor din Birmingham, care adună în prezent 81 de acuarelişti britanici şi internaţionali”, se mai arată în comunicatul Complexului Muzeal Curtea Domnească Târgovişte.

[frame align=”center”][/frame]
error: Conţinut protejat !!