Site icon stiriDB

Târgovişte: Zeci de amenzi date de poliţiştii locali pentru fumatul în instituţii publice

Poliţia Locală Târgovişte a dat zeci de amenzi în ultimele trei luni pentru fumatul în instituţii publice, de asemenea au fost amendaţi şi cei care au băut pe domeniul public în alte locuri decât cele prevăzute de lege, se arată într-o informare a Poliţiei Locale Târgovişte.

Astfel în perioada menţionată, poliţiştii locali din Târgovişte au aplicat în total 200 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor legale privind convieţuirea socială, dar şi fumatul în instituţii publice.

”Mai exact, 89 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.600 de lei au fost aplicate conform Legii nr. 349/2002  pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 78 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 10.250 de lei pentru consumul de alcool pe domeniul public în alte locuri decât cele prevăzute de lege (art. 2, pct. 23 din Legea nr. 61/1991 republicată) şi 14 sancţiuni pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice în municipiu (art. 2, pct. 25 din Legea nr. 61/1991 republicată)”, se arată în informarea Poliţiei Locale Târgovişte.

În ceea ce priveşte încălcarea unor norme de convieţuire socială, cum ar fi neîntreţinerea curăţeniei, depozitarea de gunoi pe domeniul public sau arderea de resturi vegetale, poliţiştii locali au constatat şi sancţionat 19 fapte.

”În plus, Biroul Control a aplicat 28 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 11.100 de lei pentru nerespectarea normelor de gospodărire comunală, conform H.C.L. nr. 477/2008 şi Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor”, precizează Poliţia Locală Târgovişte.

În informare se mai arată că poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie pe Drumurile Publice au aplicat, la nivelul municipiului Târgovişte, 969 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 196.790 de lei, pentru încălcarea normelor rutiere privind oprirea/staţionarea interzisă.