Site icon stiriDB

Târgovişte: Trotuare transformate în piste de bicicletă

piste-bicicleta-2

Mai multe trotuare din Târgovişte din zonele unde se implementează PIDU-rile (planuri integrate de dezvoltare urbană) au fost transformate în piste de biciclete prin trasarea unor dungi pe asfalt.

Primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan, spune că fără pistele de bicicletă nu se atrăgeau banii europeni.

”Fără pistele de bicicletă nu atrăgeam niciun ban european. Pistele de biciclete, ca şi acei stâlpi de iluminat fotovoltaic, reprezintă indicatori obligatorii pentru atragerea banilor europeni”, a afirmat Cristian Stan.

Sunt zone unde partea alocată pietonilor e atât de îngustă încât pe ea poate merge ori un preşcolar, ori un adult, însă acesta din urmă doar ţopăind într-un picior.

Întrebat de reprezentantul stiriDB dacă nu era cazul ca proiectul să fie făcut în aşa fel încât pe trotuar pe lângă pista de bicicletă să încapă şi pietonii, să nu fie trasată doar o dungă albă ci să se şi lărgească trotuarele, primarul Cristian Stan a răspuns ”e o întrebare la care e tardiv să vă dau un răspuns în momentul de faţă”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a ţinut să intervină şi să sublinieze că vina aparţine vechii administraţii.

”Vă mai spun ceva, că îl întrebaţi pe Cristi Stan de ce s-a desenat pista de biciclete: fie nu vrem să înţelegem nişte lucruri, fie le ocolim! Proiectul, aşa cum a fost prezentat, aparţine administraţiei Boriga, implementarea proiectului până la un punct a făcut-o administraţia Boriga. Cristi Stan face ce mai poate să mai facă astăzi: să salveze, şi nu folosesc cuvinte mari, ce se mai poate salva dintr-o administraţie politică păguboasă a PDL. Şi nu e doar Boriga, a fost apoi Prisăcaru”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Lucrările PIDU au loc în Târgovişte în micro 6 (PIDU A) şi micro 11, micro 12, cartierul CFR, Aleea Trandafirilor (PIDU B).