Site icon stiriDB

Târgovişte: Sute de persoane au depus flori şi au aprins lumânări în centrul oraşului

comemorare-platou

Câteva sute de persoane au fost prezente, duminică seara, pe platoul Prefecturii Dâmboviţa, au depus flori, au aprins lumânări şi au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului de la clubul Colectiv din Bucureşti.

Au fost prezente şi au aprins lumânări şi componentele echipelor de baschet şi volei feminin CSM Târgovişte. Printre cei veniţi au fost şi fostul primar al Târgoviştei Gabriel Boriga şi actualul viceprimar Cosmin Bozieru. De asemenea primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan, a aprins o lumânare. Oamenii au început să vină pe la ora 19.00, s-au strâns grupuri de cunoscuţi şi toţi vorbeau despre tragedia din clubul Colectiv din Bucureşti. Se întrebau dacă ei au cunoscut pe cineva care a fost acolo, s-au declarat şocaţi de cele întâmplate şi vorbeau despre ce ar trebui făcut ca aşa ceva să nu se mai întâmple.

”Nu am citit niciodată atâtea ştiri ca azi. Nu mă puteam abţine, mi s-a descărcat telefonul de câteva ori. Aţi văzut ce povestea asistenta care a fost acolo?”, spunea una dintre fetele prezente.

Unii dintre cei prezenţi au purtat pancarte pe care scria ”Nu mai vrem să tolerăm nedreptatea, indiferenţa, prostia… Vineri au fost ei, mâine putem fi chiar noi”, ”Condoleanţe familiilor care au pierdut persoane dragi în incendiul de la Colectiv. România în doliu”.

De asemenea în acest weekend mai multe cluburi din Târgovişte şi-au anulat evenimentele programate.

componente ale echipei de volei feminin CSM Târgoviște

Ciprian Iugulescu, președinte CSM Târgoviște; Gabriel Boriga, fost primar Târgoviște

antrenorul campioanei de baschet feminin CSM Târgovişte, sârbul Predrag Vasic, şi componente ale echipei de baschet

viceprimar Cosmin Bozieru; șef DSP Dâmbovița, Sorin Stoica; primar interimar Cristian Stan