Site icon stiriDB

Târgovişte: Şofer băut circula cu 127 kilometri la oră pe Bulevardul Eroilor

Un şofer băut care circula, joi dimineaţă, cu 127 km/oră pe Bulevardul Eroilor din municipiul Târgovişte nu a oprit la semnalul poliţiştilor, dar a fost prins pe o stradă laterală, informează IPJ Dâmboviţa.

„Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Târgovişte, în timp ce supravegheau traficul rutier, pentru creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice, pe bulevardul Eroilor din Târgovişte, au observat un autoturism care rula cu viteză de 127 de km/h pe un sector de drum unde viteza maximă admisă este de 50 de km/h. A fost efectuat semnal pentru oprire, însă şoferul şi-a continuat deplasarea până pe strada Cernăuţi, unde a şi fost oprit de către poliţişti”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Şoferul, în vârstă de 36 de ani, din Republica Moldova, a fost testat cu aparatul etilotest şi a ieşit un rezultat cu o valoare de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Întrucât şoferul nu a oprit la semnalul  poliţiştilor, s-a deplasat cu viteză excesivă şi sub influenţa alcoolului, precum şi pentru că a adoptat un comportament agresiv în trafic, în sensul că s-ar fi deplasat succesiv de pe o bandă de mers pe alta în vederea depăşirii celorlalte autovehicule, constituind un pericol pentru participanţii la traficul rutier, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare totală de 3.630 de lei”, mai anunţă IPJ Dâmboviţa.

Ca măsură complementară, s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 270 de zile.