Site icon stiriDB

Târgovişte: Secţia Boli Infecţioase, mutată la Dealu Mare

Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, amenajată în clădirea reabilitată de la Dealu Mare, a fost inaugurată, marţi, în prezenţa ministrului Muncii, Rovana Plumb şi a preşedintelui CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Investiţia a fost de 280.000 de lei, fonduri proprii ale Spitalului Judeţean Târgovişte, şi a constat în reabilitarea clădirii. S-au recompartimentat saloane, s-au reabilitat grupuri sanitare, s-au efectuat lucrări de igienizare.

Secţia funcţiona într-un spaţiu impropriu, pe strada Rodnei, într-o clădire veche care prezintă un stadiu avansat de degradare.

Spaţiul de la Dealu Mare a devenit disponibil prin reorganizarea mai multor secţii ale Spitalului Judeţean Târgovişte.

”De când am venit la guvernare am pus accentul pe acest pilon al dezvoltării societății, pe sănătate (…). Am redeschis 24 de spitale și continuăm finanțarea sistemului sanitar din România, atât din punctul de vedere al oferirii de servicii medicale, dar și, atât cât putem, al motivării personalului din sistemul sanitar și nu numai”, a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a vorbit de faptul că anul trecut s-a redeschis spitalul de la Titu şi tot anul trecut s-a finalizat proiectul european de reabilitare a Spitalului Judeţean Târgovişte.

”Cred că ne-am făcut datoria față de sistemul de sănătate din județul Dâmbovița”, a precizat Ţuţuianu.

La eveniment au mai fost prezenți parlamentari de Dâmboviţa, oficialităţi, medici, lideri politici, localnici.