Site icon stiriDB

Târgovişte: Se reiau lucrările de asfaltare pe Bulevardul Unirii

unirii-02

Lucrările de asfaltare pe Bulevardul Unirii din micro 6, Târgovişte, s-au reluat, miercuri, în zona Pavcom, la faţa locului fiind prezenţi primarul interimar Cristian Stan şi city managerul Gabriel Cioacă, manager de proiect PIDU A.

Lucrările de infrastructură din cadrul PIDU A (Plan Integrat de Dezvoltare Urbană) Târgovişte, micro 6, sunt realizate în proporţie de 35%.

”Astăzi (miercuri, n.r.) se reiau lucrările de asfaltare pe bulevardele principale din municipiul Târgovişte. Pe PIDU A avem asfaltare în zona aceasta, astăzi (miercuri, n.r.) se va finaliza la nivel de strat doi, mâine (joi, n.r.) se va merge pe zona Kaufland-zona Polivalentă, după ce se va termina şi acolo se va merge pe Calea Câmpulung. Am vrut să începem cu punctele cele mai nevralgice pe care le avem în municipiul Târgovişte”, a spus primarul Cristian Stan.

Acesta a adăugat că se efectuează asfaltare pe 1,5 kilometri pe Bulevardul Unirii, aproape 1 kilometru pe Tudor Vladimirescu şi circa 400 de metri pe Calea Câmpulung.

”În total, pe acest proiect avem 121.000 de metri pătraţi, dintre care 41.200 de metri pătraţi reprezintă străzi pentru trafic greu şi vreo 21.000 de metri pătraţi trotuare”, a precizat Stan.

Edilul s-a referit şi la aclitatea lucrărilor efectuate.

”Referitor la calitatea lucrărilor, sigur, constat şi eu că sunt anumite deficienţe, o să încercăm să le remediem. Am primit rapoartele de la diriginţii de şantier şi pe PIDU A şi pe PIDU B, din acele rapoarte nu rezultă mare lucru. Pe mine nu m-au lămurit”, a spus primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

Acesta a vorbit şi despre posibilitatea spargerii asfaltului turnat recent.

”Şi dacă vor fi spargeri (al asfaltului turnat deja) , acolo unde vor fi se vor acopri în aceeaşi zi. Pe Unirii, din câte ştiu, sunt probleme legate de alimentarea cu apă. Dacă nu se va găsi o soluţie, de subtraversare sau spargere în altă parte, probabil că se va interveni, dar în ziua în care se va sparge se va şi repara”, a spus Cristian Stan.

”O astfel de lucrare nu e uşoară, e un şantier deschis în care se circulă. În fiecre zi mai apar probleme, în fiecare zi mai constatăm că mai există deficienţe ale proiectului. Dar, de aia suntem implicaţi în aceste proiecte, să le rezolvăm. Faptul că se întâmplă să se mai spargă primul strat de asfalt sau al doilea, nu e o problemă în condiţiile în care vom turna cel de-al treilea strat. Probleme vor fi dacă atunci când lucrarea se va preda se va constata că mai sunt lucruri de făcut”, a precizat city managerul Gabriel Cioacă.

Valoarea proiectului PIDU A este de 75,8 milioane de lei. Finanţarea este asigurată în proporţie de 80,4% de fonduri europene, 17,6% de la bugetul de stat şi 2% contribuţia Primăriei Târgovişte.

Lucrările sunt executate de Delta ACM 93 SRL şi Verta Tel SRL. Proiectant este Blom România.

Proiectul de finanţare a fost semnat în septembrie 2010, la Târgovişte, de ministrul de la acea vreme al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Contractul pe zona A PIDU prevede lucrări în micro 6 din Târgovişte. Vor fi reabilitate străzi, reţele de iluminat public şi fibră optică, reţele de apă-canal.

De asemenea proiectul prevede realizarea de piste pentru biciclişti, în lungime de opt kilometri, 12 staţii de transport public, patru spaţii de joacă, şase hectare de amenajare teren spaţii verzi. Totodată vor fi realizate 1.900 de locuri de parcare.

În total, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Târgovişte (PIDU A şi B) beneficiază de fonduri europene de 149 de milioane de lei.