Site icon stiriDB

Târgovişte: Se amenajează Centrul de zi pentru copii din familii defavorizate, în micro 4

Un centru de zi pentru copii care provin din familii defavorizate este amenajat în micro 4, vizavi de piaţa Aurora, la parterul unui bloc. Investiţia este de 210.000 euro și se realizează în cadrul unui parteneriat între Primăria Târgoviște, care pune la dispoziție spațiul respectiv și o cotă de finanțare de 10.000 euro, și Banca Europeană pentru Dezvoltare, care oferă finanțare de 200.000 euro.

Capacitatea centrului va fi de 30 de locuri. Copiii vor fi aduşi de la şcoală, vor face lecţiile şi vor beneficia de asistenţă socială şi medicală. De asemenea vor beneficia de o masă pe zi.

”Căutăm să găsim modalități de finanțare a unor asemenea proiecte pe această zonă socială. Este cel mai simplu de atras fonduri. În rest, a finanța crearea de afterschool-uri este mai dificil. Dar pe zona de protecție socială, cu un spectru de intervenție destul de larg, putem găsim şi finanțare pentru a face aşa ceva”, a declarat primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

Dacă solicitările vor fi peste capacitatea centrului, selecția se va face în urma unor anchete sociale, după mai multe criterii: situația materială, copii cu risc de abandon, copii provenind din familii dezorganizate, cu părinţi cu risc de alcoolemie etc.