Site icon stiriDB

Târgovişte: Şcoala ”Smaranda Gheorghiu” s-a făcut de râs la vizita ambasadoarei Israelului

Momente jenante au avut loc, joi, la vizita ambasadoarei Israelului în România, Tamar Samash, la Şcoala ”Smaranda Gheorghiu” din Târgovişte, unde a avut loc concursul ”Cât de bine cunoaştem Israelul”.

Copii de gimnaziu au participat la acest concurs organizat de unitatea de învăţământ, iar ambasadoarea Tamar Samash a prezidat juriul.

Copiii au primit chestionare cu întrebări despre Israel, au spus că s-au documentat înainte pe internet şi au răspuns la acestea. Aproape în fiecare intervenţie, elevii au făcut greşeli gramaticale, de la dezacorduri între subiect şi predicat la folosirea greşită a unor cuvinte (ex: ‘plăji’ în loc de ‘plaje’). Problema nu a fost că elevii greşeau, deşi au făcut-o frecvent, ci că profesorii prezenţi nu i-au corectat, didactic fiind să le arate forma corectă pe care ar fi trebuit să o folosească.

Mai grav a fost că materialele didactice pregătite de profesori pentru acest eveniment, prezentările powerpoint, erau pline de greşeli gramaticale.

Au fost câteva voci în rândul celor care asistau la eveniment, autorităţi locale, care n-au mai răbdat şi i-au corectat pe elevi, iar alţii au ales să afişeze o grimasă jenată. Printre cei prezenţi era şi inspectorul şcolar general Ion Sorin.

Chiar dacă acest concurs s-a dorit mai degrabă o discuţie informativă despre Israel, decât o competiţie, unele dintre întrebările pregătite de profesori şi elevi au fost surprinzătoare, de genul ”câte păsări trec anual pe deasupra Israelului sau câte plaje are Israel?”. Întrebarea ‘cum petrec marţi seara israelienii?’, la care răspunsul dat a fost ‘se dau cu rolele’, a făcut-o pe ambasadoarea Israelului să se arate mirată. A intervenit cea care prezenta concursul, spunând că poate aşa au găsit pe internet şi că, probabil, este vorba de adolescenţii din Israel.

Nu este prima dată când şcoala ”Smaranda Gheorghiu” se remarcă printr-o gafă de acest gen. În 2014, la începutul anului şcolar, invitaţii şi cadrele didactice au ţinut discursuri sub o pancartă cu un slogan în care era o virgulă între subiect şi predicat.