Site icon stiriDB

Târgovişte: Primul lot de autobuze tip hibrid pentru transportul public a ajuns în municipiu

Primul lot de 11 autobuze tip hibrid pentru transportul public a ajuns, miercuri, în Târgovişte, în cadrul unui proiect european de modernizare a transportului public din municipiu.

„Astăzi, municipiul Târgovişte trăieşte un moment important în ceea ce înseamnă investiţiile pe care administraţia locală le implementează pe fonduri europene. Primul lot de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid comandate de noi a ajuns; este un lot format din 11 unităţi şi reprezintă numai prima parte din contractul de furnizare pe care îl avem încheiat cu Mercedes pentru 28 de autobuze. Vestea bună este că duminică mai vin încă 6, iar săptămâna viitoare le avem pe toate în Târgovişte”, a declarat, într-o conferinţă de presă, primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Conform acestuia, valoarea totală a proiectului vizând modernizarea transportului public în comun depăşeşte 160 de milioane lei.

„Este un contract care, în afara achiziţiei celor 28 de autobuze, mai presupune, în etapa a II-a, achiziţia a încă 12, apoi reabilitarea unor artere rutiere importante (bd. Mircea cel Bătrân, bd. Regele Carol, str. Gării, str. lt. Stancu Ion, pasajul de lângă Pavcom), construirea unui depou lângă Complexul Turistic de Nataţie, 3 staţii de capăt şi reabilitarea staţiilor de traseu din municipiu. Este un moment de satisfacţie pentru noi, pentru că, după foarte, foarte mult timp, municipiul va beneficia de mijloace de transport în comun moderne, cu nimic mai prejos decât cele folosite în oraşe importante din Europa”, a precizat primarul Cristian Stan.

Acesta şi-a exprimat speranţa ca mulţi târgovişteni să renunţe la maşinile proprietate personală şi să utilizeze mijloacele de transport în comun. Se va evita, în acest fel, şi aglomeraţia, mai ales din zonele centrale, dar, în acelaşi timp, se contribuie şi la scăderea poluării.

„Modernizarea transportului public târgoviștean, anunțată de Daniel Cristian Stan, nu este doar o promisiune, este un lucru care se întâmplă. Pot spune că, astăzi, echipa de la conducerea primăriei Târgoviște culege roadele muncii intense depuse în ultimii ani. (…) Acesta este un prim pas; împreună cu primarul municipiului Târgoviște, avem și alte proiecte pe care le vom desfășura la nivelul reședinței de județ, proiecte cu bani europeni, pe exercițiul viitor 2021 – 2027”, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.