Site icon stiriDB

Târgovişte: Primăria vrea să realizeze cu bani europeni un parc pe amplasamentul fostei unităţi militare de la gară

Primăria Târgovişte vrea să acceseze fonduri europene pentru realizarea unui parc pe amplasamentul fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte, a precizat, vineri, într-o declaraţie de presă, primarul municipiului, Cristian Stan.

Edilul a spus că va fi cel mai modern parc pe care îl va avea Târgoviştea.

”Parcul de la fosta unitate militară de la gară este un proiect care a fost realizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa pe un teren care aparţinea iniţial consiliului judeţean, terenul a fost dat către municipiul Târgovişte pentru că la nivelul consiliului judeţean nu exista axă de finanţare care să fie adresată acestei instituţii. Acem noi, ca municipiu reşedinţă de judeţ, posibilitatea să accesăm fonduri, pe Axa 4. Este un proiect care vizează realizarea unui parc pe 1,6 hectare”, a spus primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Proiectul are în vedere realizarea unor spaţii verzi ample, prin plantarea de vegetaţie arboricolă şi crearea de aranjamente florale. Totodata, va fi construită o bibliotecă în aer liber, vor fi realizate locuri de joacă pentru copii, platforme pentru jocuri de relaxare pentru adulţi, va fi construit un skate-park, un amfiteatru în aer liber etc. Din noul parc nu vor lipsi pistele de biciclete, aleile pietonale, reţelele moderne de iluminat public sau grupurile sanitare.

”Va fi cel mai modern parc care va fi construit la nivelul municipiului. Deocamdată axa nu este deschisă, dar proiectul este în faza de a putea fi depus, deci în momentul când se va deschide axa va fi depus, la fel ca şi proiectul cu un skate-park în Parcul Chindia şi mărirea Parcului Chindia cu 4.000 -5.000 de metri pătraţi, care va fi finanţat tot pe axa 4, pe prioritatea de investiţii care se referă la modernizarea la spaţiilor urbane degradate”, a mai spus primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Parcul va fi construit pe o parte din terenul ce a aparţinut unităţii militare de la Gara Târgovişte unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu. Zona va fi transformată în cartier, vor fi construite locuinţe, un complex sportiv cu stadion, sedii de instituţii, drumuri. Clădirea din Târgovişte unde au fost ţinuţi în decembrie 1989 soţii Ceauşescu va rămâne cu destinaţia Muzeu al Comunismului.