Târgovişte: Primăria a demarat acţiunea de asfaltare, peste 8 kilometri de străzi intră în reabilitare

strada Cloșca

Primăria Târgovişte a început acţiunea de asfaltare în municipiu, sunt vizate străzile care sunt cele mai degradate, cele mai multe sunt străzi laterale, în condiţiile în care arterele principale au fost curpinse într-un amplu proiect european finalizat anul trecut.

În această primăvară vor începe lucrări de asfaltare pe aproximativ 8 kilometri de străzi, valoarea totală a investiţiei fiind de circa 6,5 milioane de lei. Banii provin din bugetul local, după ce Primăria Târgovişte a accesat un credit de 8 milioane de lei pentru a efectua aceste investiţii în infrastructură.

”S-a făcut o economie importantă faţă de valorile estimate, astfel încât din creditul luat de primărie pentru acest tip de lucrări vom putea face şi altele decât cele prevăzute iniţial”, a declarat primarul Târgoviştei Cristian Stan.

Edilul a fost prezent, marţi, într-un cartier din municipiu unde vor avea loc lucrări pe mai multe străzi.

”Astăzi debutează lucrările la primul proiect de infrastructură al primăriei, e primul proiect important din acest an, este vorba de pachetul unu de străzi ce vor fi asfaltate, e vorba de străzile Iazului, Morilor, Horia, Cloşca, Crişan, Berzei, Gheorghe Petraşcu, Gimnaziului şi Constantin Brâncoveanu – artera paralelă. Aproximativ 3,4 kilometri de străzi. Vor fi reabilitate şi trotuarele. Sunt străzi pe care nu s-a intervenit, pe unele, niciodată cum trebuie, unele au fost asfaltate, cum este strada Cloşca, care din cauza lucrărilor la canalizare este absolut impracticabilă”, a precizat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Un alt lot de străzi din municipiu vor fi asfaltate, începând de săptămâna viitoare.

”Tot în Târgovişte, săptămâna viitoare va debuta un alt proiect de asfaltare, sunt vizate străzile Colonel Dumitru Băltăreţu, Maior Ion Alexandrescu şi Şoseaua Găeşti. Şi aici s-a depus garanţia de bună execuţie, urmează să predăm amplasamentul şi să se semneze ordinul de începere a lucrărilor”, a mai spus primarul Cristian Stan.

Acesta a spus că şi în Priseaca vor fi în acest an lucrări de asfaltare. Priseaca este un cartier de la periferia municipiului, în care s-au construit multe locuinţe în ultimii ani.

”Tot săptămâna aceasta, în Priseaca vor începe lucrările la primul proiect în acest cartier, cu asfaltare a străzilor Dâmboviţei, Soarelui, Prisecii şi Câmpului. Este vorba de aproximativ 3 kilometri de drumuri. Acesta este primul proiect, urmând ca, eu sper în toamnă, să intervenim pe al doilea proiect, ce cuprinde alte străzi”, a adăugat primarul Cristian Stan.

Edilul a subliniat că vor fi executate lucrările de infrastructură de subteran şi după aceea se va trece la asfaltare, pentru a nu exista situaţii în care să se asfalteze şi apoi să se spargă strada pentru diverse lucrări de apă sau canalizare.

”Vreau să menţionez că pe toate străzile pe care vom interveni vom rezolva înainte problema care ţine de canalizare, alimentare cu apă, racorduri şi tot ce înseamnă infrastructură subterană, astfel după ce se pune stratul de asfalt să nu mai intervenim. De asemenea în Priseaca avem şi un proiect de alimentare cu gaze, în afara extinderii reţelei de alimentare cu apă şi canalizare”, a afirmat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

error: Conţinut protejat !!