Târgovişte: Primăria a coborât drapelul în bernă, în memoria victimelor incidentului din clubul din capitală

drapel-primarie-berna

Primăria Târgovişte a coborât drapelul în bernă, sâmbătă, în memoria victimelor incidentului din noaptea de vineri spre sâmbătă din clubul Colectiv din Bucureşti, unde 27 de persoane au decedat.

Guvernul a decretat, sâmbătă, trei zile de doliu național, în cadrul unei ședințe extraordinare convocată de premierul Victor Ponta.

Astfel, Guvernul a decis printr-o Hotărâre ca zilele de 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie 2015 să fie declarate zile de doliu național pe teritoriul României, cu aplicarea dispozițiilor legale în materie.

În zilele de doliu naţional, aşa cum au fost stabilite de guvern, instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale sunt obligate să arboreze în bernă (coborât pe jumătate – n. red) drapelul României. În general, în zilele de doliu național, drapelul trebuie arborat în bernă şi la sediile partidelor politice, sindicate, la trecerile frontierei, pavilionul navelor.

De asemenea, posturile naţionale de radio şi televiziune, dar şi instituţiile de cultură trebuie să îşi adapteze programul, iar toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru zilele de doliu sunt amânate.

Un incendiu a izbucnit, vineri seara, la clubul Colectiv din Bucureşti, acolo era un concert unde s-au folosit elemente pirotehnice. Din cauza focului, a panicii create şi a îmbulzelii, incidentul s-a soldat cu 27 de morţi şi zeci de răniţi.

error: Conţinut protejat !!