Târgovişte: Peste 1.000 de steaguri arborate în municipiu de 1 decembrie

Târgovişte: Peste 1.000 de steaguri arborate în municipiu de 1 decembrie

Administraţia locală din Târgovişte va arbora atât în zona centrală, cât şi în cartiere, peste 1.000 de steaguri tricolore de 1 decembrie, iar primarul Cristian Stan îndeamnă locuitorii să procedeze la fel la balcoane, geamuri sau la intrarea în curţile caselor.

”Sunt peste 1.000 de steaguri, mai precis 1.300 care au început să fie montate în municipiu, vor fi şi în zona centrală şi în cartiere. Vreau să lansez şi o provocare pentru toţi târgoviştenii: haideţi ca pe 1 decembrie să arborăm un drapel tricolor în fiecare casă, haideţi să demonstrăm prin acest gest că ne iubim ţara şi că preţuim sacrificiul şi jertfa celor care au contribuit (…) la făurirea a ceea ce noi numim astăzi România”, a spus, marţi, într-o conferinţă de presă, primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Acesta a prezentat şi programul manifestărilor de 1 decembrie. Va avea loc un ceremonial militar şi religios, un spectacol de teatru în aer liber, concerte, iar în faţa sediului primăriei va fi plantat un stejar.

”În ziua de 1 decembrie, sărbătorim centenarul marii uniri, ceremoniile vor debuta la ora 11.00, în Piaţa Tricolorului, este ceremonialul militar şi religios. Apoi în faţa Primăriei Târgovişte, în mod simbolic, va fi plantat un stejar. La 16.00, în Piaţa Tricolorului, va fi un spectacol al Teatrului Tony Bulandra dedicat centenarului: ”Ferdinand şi Regina Maria”. La 16.45 un moment coral ”Appassionato”, iar la ora 18.00 va avea loc apriderea luminiţelor din bradul de Crăciun şi a iluminatului festiv din municipiu, urmând ca la 18.15 să aibă loc un concert de 1 Decembrie, concert organizat de Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa. Va fi şi o retragere cu torţe la finalul zilei”, a precizat Cristian Stan.

Acesta a adăugat că din 2 decembrie până pe 16 decembrie vor fi în Piaţa Tricolorului spectacole pentru copii realizate de Teatrul Tony Bulandra, spectacole ale Palatului Copiilor, programe de colinde. Pe data de 14 decembrie va veni Moş Crăciun la Târgovişte, la ora 17.15 pleacă de la Teatrul Tony Bulandra şi va veni în Piaţa Tricolorului, iar în perioada 14-16 decembrie moşul va împărţi copiilor daruri în Piaţa Tricolorului.

error: Conţinut protejat !!