Site icon stiriDB

Târgovişte participă la Ora Pământului, vor fi stinse luminile şi lansate 2014 lampioane

Municipiul Târgovişte participă, sâmbătă, la ”Ora Pământului”, astfel că de la ora 20.30 la 21.30 se va stinge iluminatul stradal din municipiu, precum şi reflectoarele care luminează primăria şi alte clădiri din Târgovişte.

”Stingem lumina şi aprindem lampioane!”, este deviza unei acţiuni iniţiate de municipalitate.

”De anul trecut am inaugurat un nou eveniment, lansarea de lampioane. Acţiunea va avea loc în Piaţa Tricolorului din Târgovişte, începând cu 20.30. Vor fi împărţite 2014 lampioane pe care primăria le pune la dipoziţia celor care aleg sâmbătă seara să stingă luminile din casă şi să ni se alăture. Lampioanele sunt biodegradabile, iar în zona unde va avea loc acţiunea sunt luate măsuri de siguranţă, sunt reprezentanţi ai Municipal Construct, societatea din subordinea consiliului local, în caz că lampioane se vor prinde de cabluri, la fel şi cei de la Direcţia de Salubritate sunt prezenţi, în caz să sunt lampioane care cad, să fie adunate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgovişte, Alina Dumbravă.

Milioane de oameni din întreaga lume vor opri aparatele electrice şi vor stinge luminile, sâmbătă seara, timp de o oră, pentru a marca ”Ora Pământului”.

Prin acest tip de protest oamenii încearcă să tragă un semnal de alarmă şi să accelereze găsirea unor soluţii care să prevină schimbările climatice.